Iata cum va functiona noul sistem de scriere dupa dictare pentru iOS 5

     Inca dinaintea lansarii iOS 5 beta s-a zvonit ca Apple va implementa un sistem de scriere dupa dictare si iata ca in versiunea beta 5 a noului sistem de operare avem in sfarsit confirmarea ca el va fi disponibil in versiunea finala a iOS 5. Cei de la 9to5mac au reusit sa obtina screenshot-urile din acest articol de la o sursa din interiorul companiei Apple care prezinta modul in care va functiona noul sistem de scriere dupa dictare dezvoltat de catre compania Nuance. Practic in tastatura din iOS 5 vom avea o noua iconita a unui microfon iar de indata ce o apasam pe ecran va fi afisata o imagine precum cea de mai jos iar noi va trebui sa recitam textul ce dorim sa fie introdus in campul pentru text din aplicatia deschisa.

      Dupa recitarea textului vom avea afisate in casuta de text din aplicatie toate cuvintele rostite de noi in interfata de scriere dupa dictare. Sistemul este inca in faza de testare deci implementarea finala ar putea fi diferita insa in mare asa va functiona pentru utilizatori. Desigur ca Apple ar putea limita disponibilitatea acestui sistem de scriere dupa dictare asa ca numai iPhone/iPod Touch-urile l-ar putea avea iar tableta iPad 2 ar putea ramane fara el. Daca acest lucru se va intampla atunci sigur se vor gasi dezvoltatori sa porteze sistemul si pe iPad asa cum sistemul Voice Control a fost portat si pe alte terminale care nu il aveau.

       Problema cea mai mare a acestui sistem? Recunoasterea diverselor limbi. Engleza, franceza, italiana, germana, etc, vor fi recunoscute fara probleme insa nu cred ca trebuie sa ne asteptam ca acest sistem sa recunoasca si cuvintele rostite in limba romana. Pentru noi acest sistem va fi complet inutil in afara cazului in care va aflati intr-o alta tara si il utilizati acolo pentru a scrie notite, mesaje, etc. In concluzie, eu unul nu vad sistemul de scriere dupa dictare ca o functie importanta a iOS pentru ca Romania si limba romana nu reprezinta o prioritate pentru Apple.