FlashtoHTML5 – inlocuieste player-ul video flash cu unul HTML 5

     Apple isi “indeamna” utilizatorii sa renunte la folosirea plugin-ului flash pentru a nu mai viziona acest tip de continut pe internet iar cea mai recenta metoda aplicata de catre companie consta in renuntarea la a mai instala flash-ul pe Mac-urile noi. Daca totusi doriti sa le faceti pe plac celor de la Apple si nu vreti sa instalati flash-ul pe Mac-ul vostru atunci poate extensia FlashtoHTML5 v-ar ajuta sa vizionati continut flash pe web. Dupa cum ii spune si numele, extensia are scopul de a transforma continutul flash in HTML 5 insa numai pe site-urile unde exista continut HTML 5 disponibil.

      Pe YouTube si alte site-uri care au un player video HTML 5 solutia functioneaza fara probleme insa in restul cazurilor trebuie sa va obisnuiti fara continutul flash. Aceasta este o solutie pentru cei care nu doresc sa isi bata capul cu un plugin care de multe ori este sursa unor blocaje/inchideri spontane ale browserelor. Extensia FlashtoHTML5 pentru Safari o puteti desarca de aici iar din meniul de administrare a extensiilor puteti alege formatul in care vor fi redate clipurile video accesate de catre voi. Desigur ca extensia functioneaza numai cu Safari 5.

5 COMENTARII

  1. Singura bila neagră celor de la Apple, pt ca baga bete in roate flash-ului. Nu știu dece! Nu știu dece blochează implementarea pe iPhone. Este mare păcat. Probabil au un motiv bine intemeiat, dar sa-l aflam si noi!

  2. Wemike Flashul pe iPhone merge foarte greu si papa bateria fix din prima. HTML5 este un limbaj de programare de viitor. Are implementat si api-uri importante din flash. de ce vrei sa ramai la un soft care e imbatranit si baga resurse multe? Tu ai habar ce face HTML5? Nici nu-ti vine sa crezi ce nebunii face! si procesorul e RECE!

  3. Da dar noi cand o sa purem vedea continut flash pe iphone? :(. Cu toate ca are problemele lui flashul totusi este folosit si ar trebui sa poata fi vizualizat. Mare pacat.

  4. Puffin e bunicel, afiseaza orice chestie flash pe iphone, singurul minus observat de mine este ca la filmuletze nu te lasa sa derulezi, in rest merge destul de bine.