Cat de util ar fi un iPhone 4 de 8GB?

     Ieri va spuneam ca Apple pregateste lansarea unei noi versiuni a iPhone 4 care va avea capacitate de stocare de 8GB si va inlocui actualele modele disponibile in magazinele din intreaga lume. Practic Apple isi va urma traditia si va injumatati capacitatea de stocare a celui mai ieftin modela iPhone 4 insa daca la iPhone 3G/3GS acest lucru nu ar fi contat, oare cum vor sta lucrurile in cazul iPhone 4? Uitandu-ma prin comentariile acelui articol am sesizat unul care pune putin in perspectiva utilitatea unui iPhone 4 cu doar 8 GB de spatiu :

8 GB sunt deja o bataie de joc pe un retina display. Pai sunt jocuri care ocupa deja mai bine de un 1gb, si oricum aplicatiile pentru iphone 4 ocupa mai mult decat cele traditionale. 16 gb minim pentru a te misca decent, ca daca iti iei iphone 4 poti baga 2-3 jocuri in el si 2 ore de muzica doar:|, ca filmatul in 720p devine chiar useless….fara suparare. Daca scot model low cost sa inteleg ca scot varianta de 4gb? sunt dezamagit si sper ca apple sa includa in modelele viitoare macar un slot pentru card…daca tot au de gand sa scoata modele cu spatiu atat de mic.

      Jocurile facute pentru Retina Display incep sa ocupe din ce in ce mai mult spatiu iar companii precum Gameloft se gandesc sa lanseze doar aplicatii universale deci va trebui sa instalati jocuri care au atat grafica pentru Retina Display cat si grafica pentru iPad iar spatiul ocupat va fi destul de mare. Pozele si filmarile ocupa o foarte buna parte din spatiul disponibil pe un iDevice iar daca mai adaugam si muzica sau chiar un film ori doua atunci 8GB de spatiu de stocare par a fi un compromis mult prea mare pentru un dispozitiv precum iPhone 4.

       Carduri SD nu veti vedea vreodata intr-un iDevice deci va puteti lua gandul de la ele iar versiuni de 8 GB ale terminalelor par a fi un lucru bun in viziunea celor de la Apple. Desigur ca acum compania din Cupertino va “miza” si pe iCloud care va permite stocarea muzicii online dar si pozelor insa fara o conexiune de internet asemena functii sunt chiar inutile.

       Voi ce parere aveti, va fi util un iPhone 4 de 8GB?