Apple angajeaza ingineri specializati in retele 4G LTE

2

     Compania Apple pare a fi foarte determinata sa implementeze tehnologia LTE in propriile terminale iar recent a publicat o oferta de munca in care specifica faptul ca este interesata sa angajeze ingineri specializati in retelele diverse standarde de telecomunicatii printre care si standardul 4G LTE. Noul angajat al companiei Apple va avea rolul de a interactiona direct cu angajatii operatorilor de telefonie mobila in ideea de a implementa cat se poate de bine noile standarde de telecomunicatii in iDevice-urile pe care Apple urmeaza sa le lanseze pe piata.

The role will require the following skills:

Expert knowledge of one or multiple cellular technologies: WCDMA/UMTS, HSPA, HSPA+, CDMA/1x, EVDO, LTE etc. Strong analytical skills and hands-on experience of troubleshooting complicated NW and/or UE issues, expert knowledge of L1-3 protocols and best practice procedures on live NW. Experience with NW planning and optimizations highly desired. Protocol development in C/C++ for UE/NW and scripting experience (PERL, Python) a major plus. Excellent verbal and written communication skills. BSEE/CS or technical degree with relevant experience, and 5+ years experience in technical role.

      Spun iDevice-uri si nu doar terminale iPhone deoarece Apple este interesata sa implementeze noua tehnologie si in tabletele iPad iar daca zvonurile se adeveresc atunci si terminalele iPod Touch vor avea parte de conectivitate 3G/LTE in viitor. Intentiile celor de la Apple sunt bune insa mai bine ar fi daca in Romania operatorii de telefonie mobila s-ar grabi sa isi imbunatateasca infrastructura 3G/3G+ si apoi acea 4G/LTE. Eu unul cred ca in Romania un iPhone compatibil cu retele LTE va fi util abia peste 3 – 4 ani si probabil numai in Bucuresti.