Un an de iPhone 4 – zaone\’s take

    Acum exact un an de zile publicam acest articol in care faceam un review terminalului iPhone 4 proaspat achizitionat din afara Romaniei. Atunci Orange nu il lansase inca, alti operatori inca negociau cu Apple si la mine ajungea la 2 luni de la lansarea oficiala in SUA. Aveti acolo primul meu review important facut pentru zaone.ro(la acea vreme) si le multumesc tuturor celor care l-au citit si apreciat. Facem un fast forward an mai tarziu cand totul arata la fel, si dispozitivele si cutiile insa terminalul are iOS 5 beta 6 si utilizatorul are un mare “of”.

     Cand am achizitionat dispozitivul ma asteptam sa am probleme cu semnalul avand in vedere ca acoperirea partii din stanga jos a dispozitivului duce la pierderea conectivitatii 3G insa din fericire pana acum nu am pierdut nici un apel iar “Antennagate” s-a dovedit a fi o exagerare si nimic mai mult. Desi fericit ca nu am probleme cu semnalul, am descoperit curand o problema care m-a facut sa imi doresc sa pierd semnal cand acopar acea zona si sa mai pierd un apel uneori. Problema descoperita de mine are legatura cu butonul Home care nu raspunde corect la comenzi si ingreuneaza extraordinar de mult utilizarea terminalului dar am observat ca foarte multi dintre voi se plang de exact aceeasi problema cu iPhone 4. Din pacate vorbim despre un defect de ordin fizic pe care il putem doar “acoperi” cu un tweak numit Activator ce preia toata functionalitatea butonului Home si o transfera pe ecran.

     Din fericire nu am avut parte de accidente cu terminalul, totul arata exact ca atunci cand l-am scos din cutie desi la un moment dat l-am scapat de la o distanta considerabila pe gresie si spre surprinderea mea nu s-a crapat nimic la el. As vrea sa spun ca iPhone 4 este cel mai bun telefon pe care l-am avut pana acum insa aceasta onoare merge catre iPhone 3GS care rezista de 2 ani si nu are nici o problema cu nici un buton.