Apple ar putea implementa USB 3.0 in viitoarele Mac-uri

     USB 3.0 este cea mai noua versiune a standardului USB implementat in aproape toate produsele electronice de larg consum disponibile acum pe piata. Toate produsele Apple au in momentul de fata USB 2.0 implementat insa incepand de anul viitor lucrurile se vor schimba deoarece Intel planuieste sa lanseze primele placi de baza cu USB 3.0. Ivy Bridge se vor numi respectivele placi iar conform celor de la vr-zone, Apple este interesata sa le preia si sa le foloseasca in noua linie de Mac-uri ce va fi lansata anul viitor pe piata. In trecut Apple a fost reticenta cu privire la implementarea USB 3.0 in propriile Mac-uri, Steve Jobs declarand ca o trecere la noul standard va fi facuta abia cand Intel il va implementa in placile sale de baza iar acest lucru se infaptuieste in sfarsit.

A lot of people have been disappointed over Apple’s lack of interest in the USB 3.0 standard, but thanks to a little bird, VR-Zone has heard that the company is still looking at USB 3.0 as a potential feature to add on future products. As to when and how this might happen is not something we know, but from our understanding it’ll happen before Intel integrates USB 3.0 support into its chipsets.

     Daca Apple va implementa USB 3.0 in propriile Mac-uri atunci o va face impreuna cu Thunderbolt care abia a fost lansat si deocamdata este disponibil intr-o gama foarte restransa de produse. Avand in vedere ca Apple are acum Thunderbolt, peste cativa ani este foarte posibil sa renunte la tehnologia USB asa cum a facut si cu altele in trecut, preferand sa ramane pe ceva mai nou, aparent mai bun dar mai putin folosit. Pana una alta eu unul sper ca Apple sa treaca la USB 3.0 pentru ca trecerea va duce la o crestere cu de pana la 10 ori a vitezei de transfer a datelor de pe stick-uri USB compatibile si de pe iDevice-uri la fel de compatibile.