Video: iOS 5 va aduce un nou sistem de comenzi vocale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GQ3Glr5Ff28[/youtube]

     In clipul video de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza sistemul de comenzi vocale a aplicatiei Google disponibile in App Store de cativa ani. Google ne da posibilitatea de a rosti o comanda vocala atunci cand ducem terminalul la ureche iar aplicatia face automat cautarea pe motorul de cautare Google. Sistemul se activeaza automat atunci cand terminalul este dus la ureche pentru a permite utilizatorului sa rosteasca, comenzile foarte simplu si usor, exact ca si cum ar vorbi la telefon.

     Apple intentioneaza sa implementeze un sistem asemanator in iOS 5 insa va folosi sistemul Siri dezvoltat de compania cu aceeasi nume achizitionata anul trecut de catre Apple. Siri va face exact aceleasi lucruri dar va contine cateva functii in plus, mai exact va permite utilizatorilor sa cumpere online folosind simple comenzi vocale ori sa isi rezerver bilete la un film. Practic Apple doreste sa aduca in iOS 5 ceea ce Android-ul are de ceva vreme insa implementarea companiei Apple va fi usor diferita si va avea mai multe functii.

      Informatiile despre implementarea acestui nou sistem vin de la cei de la 9to5mac, care au gasit in interiorul fisierelor de sistem ale iOS cateva informatii care indica modul in care va fi implementat intregul sistem. Desigur ca de la implementarea intr-o versiune beta si lansarea in versiunea finala este mult insa Apple ar face un mare pas inainte prin implementarea acestui sistem.

6 COMENTARII

  1. de ce spui treaba asta?uite la voice control se descurca de minune..toata treaba e sa iti aduci aminte cum ai notat in mobil persoana care vrei sa o suni,plus ca ce va aparea va fii o aplicatie muuult mai imbunatatita…deci tot raul spre bine..;)))