Prima Pagina 3G Orange Wi-Fi Zone vs DiGi Wi-Fi pe iPhone 4

Orange Wi-Fi Zone vs DiGi Wi-Fi pe iPhone 4

    In aceasta vara Orange si RCS&RDS au lansat 2 servicii prin care ofera acces gratuit la internet in cateva zone din tara cu ajutorul unor HotSpot-uri Wi-Fi. Serviciile se numesc Orange Wi-Fi Zone si DiGi Wi-Fi insa deocamdata ambele le puteti gasi doar in Bucuresti, mai exact in Centrul Vechi unde Orange si-a amplasat HotSpot-urile si unde compania deruleaza campania The Goodies Hunt. Saptamana trecuta am avut ocazia sa ma plimb putin prin Centrul Vechi si din curiozitate am testat HotSpot-urile amplasate de catre cele 2 companii in zona iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor, adica RCS&RDS ofera viteze de navigare mai bune decat Orange.

    Am testat conexiunea de internet a ambelor HotSpot-uri atat in aplicatia SpeedTest cat si prin descarcarea unor versiuni ale iOS. Pentru DiGi Wi-Fi Viteza maxima a fost 24 Mbps iar pentru Orange Wi-Fi Zone 5 Mbps, lucru la care de altfel ma si asteptam. DiGi cu a sa retea metropolitana ofera viteze de conectare mult mai bune iar la Orange Wi-Fi Zone obtineti viteze de navigarea asemanatoare cu cele disponibile la o conexiune 3G de date, doar in cazult HotSpot-ului navigati gratuit. Aceasta a fost experienta mea cu cele 2 HotSpot-uri, voi ce parere aveti despre serviciile celor 2 companii?

 • cIPRIAN

  Dar e adevarat ca la digi trebuie sa bag user si parola?
  In Mamaia asa era !

 • Da, trebuie sa fii client fiberlink pentru a le putea accesa reteaua.

 • Boboc

  In Rm Valcea sunt doar hotspot-uri Digi, Orange nu am gasit inca 🙂

 • Orange are doar in centrul vechi din Bucuresti.

 • Robb

  Nu sunt numai in Bucuresti , sunt in mai multe orase din tara .

 • Luci

  Sunt perfect normale rezultatele obtinute de tine daca Orange din AP pleaca tot wireless. Au acele routere cu 3G si Wi-Fi. Interesant era daca faceai un test pe ftp. Ne dadeam seama din download/upload daca solutia celor de la Orange este cea descrisa de mine mai sus, respectiv ne conectam pe Wi-Fi la acel router si de acolo pe 3g/3g+. La RDS in schimb avem un Ap wired la retea iar autentificarea se face printr-un server Radius. Poate cineva din Bucuresti ne ajuta cu un ftp test la un hotspot Orange

 • exe

  Chiar nu mai ai despre ce discuta?
  Asta e cea mai mare frectie cu care ma puteau plictisi cablistii astia acum. O tentativa fada a monopolistului national de a-si intinde ghearele si peste zona mobila, cu o reactie disperata a francezilor de a-si apara teritoriul.
  Dupa mine nici macar 4G nu este necesar 3G fiind mai mult decat suficient pt. majoritatea joburilor facute de un smartphone. Si in plus antenele astea nu fac decat sa polueze si mai mult orasul asta de rahat. Dar cine se mai preocupa acum de aspectul asta. Poate peste vreo 20 de ani cand toti o sa avem cancer de parca am fi avut o centrala nucleara in mijlocul orasului o sa va treziti mirati.

 • @Robb: Orange wifi si Wifi Digi doar in Centrul Vechi ai. Wifi Digi simplu ai in mai multe orase.
  @exe: Si totusi ti-ai spus of-ul. Sunt multi care folosesc hotspot-urile gratuite cand sunt in oras, nu e normal sa stie ce ii asteapta cand se conecteaza la o astfel de conexiune? Nu e normal sa stie pe care dintre ele vor naviga mai rapid?

 • Marian

  Am probat si eu serviciul celor de la rds la Sibiu si e chiar ok, au amplasat tot in centru, in Piata Mare, merge foarte bine netul.

 • Adrian

  Oradea e plina de Digi Wifi si se misca foarte bine internetul.

 • Klaudinho

  In Mangalia este Hot-Spot wi-fi pe toata coasta zonei de sud pana la Olimp

 • Syan

  Exista desigur o mare diferenta de accesibilitate, la orange e chiar free iar la digi este un “free” conditionat (treb sa fi clientul lor).. deci digi nu ofera free hot spots.. ofera doar o accesibilitate mai buna la internet clientilor lor (intr-un fel platesti netul ala daca tot esti clientul lor).

 • Andrei B

  @cIPRIAN & @zaone
  Poti folosi Digi WiFi si fara sa fi client fiberlink, dar ai o limita de 100Mbps/zi.

 • Syan

  @Andrei B, sti ce zici sau inventezi?

  http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=247

 • Andrei B

  @Syan
  Stiu ce prea bine ce zic :). Comunicatul acela din link nu este de actualitate, iar RDS nu are obligatia sa emita un nou comunicat de presa pentru fiecare modificare pe care o aduce serviciilor sale.
  Am folosit aproape toata luna august si o mare parte din iulie Digi WiFi pe litoral in Mamaia si Constanta fara sa fiu abonat. Cei care se conectau la aceste hotspot-uri puteau observa ca in pagina unde acestia erau redirectionati spre a se loga cu datele de abonat fiberlink, imediat sub campurile pentru username si password exista un mesaj informativ de genul “Acum poti testa Difi WiFi gratuit in limita a 100Mbps/zi”.
  Acest lucru era valabil si in statia de metrou Gara de Nord 1.

 • ©laudiu

  @andrei b
  Nu știi nimic. Testarea gratuită a fost valabilă numai pe Litoral pana in Septembrie. Mai documenteaza-te înainte sa fii asa sigur.
  http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=246

 • KFF

  Eventual MB/zi .

  100 Mbps/zi e ilogic .

 • Si 100 MB e ilogic.
  Defapt era 100 MB/zi pentru cei care nu aveau conturi. Pentru cei care au conturi trebuie sa fie gratuit traficul.
  Va putea accesa GRATUIT reteaua de internet wireless a RCS & RDS, oricine se afla pe perioada verii in statiunea Mamaia sau in celelalte statiuni, in zonele cu acoperire Digi Wi-Fi, in limita unui trafic zilnic de 100 MBytes.

 • KFF

  Si MB nu e tot Megabytes ? 🙂

 • Ba da, spuneam doar ca ori Mbytes ori MBytes e tot ilogic, traficul fiind prea mic.

 • Oameni buni oferta cu 100Mb inca mai este valabila oriunde in tara, creati-va cont gratuit si o sa vedeti.

 • 100 mb per zi ti se par putini? mie imi ajung 100 mb o luna.. 😐

 • Daca nu folosesti internetul pe telefon iti ajung o luna fara probleme.