Digi Wi-Fi aduce hotspot-uri gratuite pentru clientii RCS&RDS

RCS&RDS a anuntat astazi lansarea unui serviciu pe care eu inca astept sa il vad disponibil la Orange sau Vodafone insa probabil voi mai avea de asteptat inca vreo 2 – 3 ani. Digi Wi-Fi este un serviciu prin intermediul caruia clientii RCS&RDS pot beneficia de internet gratuit conectandu-se la un Wi-Fi HotSpot al RCS&RDS. Compania a instalat deja cateva astfel de hotspot-uri in anumite orase din tara si probabil pana la sfarsitul anului serviciul va fi disponibil in toate municipiile resedinta de judet.

Ai acces la Digi Wi-Fi doar daca ai un abonament fiberlink/cablelink si doar daca ti-ai facut un cont pentru acces la hotspot-urile RCS&RDS. Contul il faci din sectiunea Contul meu de pe site-ul companiei. Ideea mi se pare a fi extrem de buna, in straintatate marii operatori de telefonie mobila ofera servicii similare propriilor clienti dar in Romania se pare ca RDS trebuie sa implementeze asa ceva la scara larga pentru ca restul competitorilor sa se trezeasca la realitate. Chiar daca ideea este buna, sper ca vitezele de conectare la internet sa fie pe masura altfel consider Digi Wi-Fi un semi-esec precum internetul mobil de la RCS&RDS care desi este ieftin nu poate fi utilizat in limite normale.

Digi Wi-Fi poate fi folosit cu orice smartphone, tableta, laptop sau telefon care are un chip Wi-Fi inclus. Din pacate cea mai mare concentratie de hotspot-uri Digi Wi-Fi este la mare insa sunt sigur ca reteaua se va extinde rapid.

UPDATE: Se pare ca lansarea oficiala a serviciului a fost facuta pe 22 iunie.

Am creat Digi Wi-Fi, internet wireless prin tehnologia Wi-Fi, ca sa te poti conecta rapid la internet, la viteze mari de acces, in locurile din orasul tau pe care le frecventezi cel mai mult! Simplu si rapid pentru tine. Oricand la indemana. Si GRATUIT! Gasesti Digi Wi-FI in locatiile importante din orasul tau, in care stationezi fie pentru pauza de pranz, fie pentru intalniri de serviciu. Sau unde pur si simplu te intalnesti cu prietenii. La cumparaturi, in baruri si cafenele, la restaurant poti sa verifici rapid si usor e-mail-urile sau poti cauta orice ai nevoie pe net. Cu Digi Wi-Fi, mai mult decat cu orice alt internet Wi-Fi!

36 COMENTARII

  1. In Bucuresti la metrou in statia Eroilor am observat acum o saptamana wifi hotspot Digi dar si hotspot Orange iar acum cateva zile am aflat ca ar fi si la mine in Pitesti. Din pacate sunt in vacanta si nu pot sa fac niste teste mai amanuntite sa va spun ce e cu hotspot-ul Orange

  2. In oradea este deja de cateva luni bune, in mai multe locatii si te poti loga cu contul de internet. + ca avem si pe malul Crisului Repede o retea de la primarie free, oradea hotspot.

  3. Poftim? Cine ajunge sa depaseasca viteza, eu il am de in an si jumatate insa niciodata nu am depasit 5 GB dar merge extraordinar de greu. BTW, nu-mi spune ca lucrezi la RDS.

  4. ”un semi-esec precum internetul mobil de la RCS&RDS care desi este ieftin nu poate fi utilizat in limite normale.”. Dece spui asta?eu folosesc acest stick de la Digi dupa ce am incercat si de la Orange si de la Vodafone care sun de 10 ori mai scumpe si iti dau trafic de 10 ori mai putin

  5. @Bogdan Razvan: Pe calculator incarca o pagina cat imi fac o cafea, pe tableta dureaza ceva mai putin insa nu l-as utiliza zilnic pe ea ca as ajunge sa o arunc pe geam de nervi. In 3 orase diferite merge la fel de prost iar concluzia este simpla, serviciu este prost.

  6. Nu stiu cum este cu usb dar prin cablu merge dupa mine cel mai rapid internet din romania si ieftin.(Si merge la fel si cu routeru)

  7. nu lucrez la rds, stai linistit 😀

    L-a avut fiica-mea la facultate pana si-a aranjat cablul, in cluj, si a reusit sa-si dea jos wow cu stickul 😉

  8. Multi abonati rds&rcs au primit sms cu anuntul respectiv acum 2 saptamani. Cam de atunci am aflat si eu. Internetul prin stic de la rds il folosesc zilnic, si-mi doresc moarte pana deschide o pagina. Daca wi-fi v-a merge la fel mai bine PA. (tg-jiu)

  9. nu stiu de ce va plangeti de viteza de navigare… poate aveti impresia ca Romania sta prost la capitolul asta… dar nu e adevarat…. S.U.A sta mai prost decat noi la capitolul viteza de navigare (apropo suntem locul 4 in lume la viteza de navigare)… nu vreau sa par un pupincurist a celor de la RDS… dar ei au ridicat foarte mult stacheta la noi in tara la cpaitolul net… eu sunt din Oradea si nu ma pot plange de viteza de navigare nici pe usb, nici pe wi-fi… ce sa mai vb de cel fix… nu stiu cum e in restul oraselor si stiu ca e normal ca-n Oradea sa-si dezvolte retele cel mai bine, ca doar de aicea au pornit… dar nu pot sa intaleg cum unii se pot plange si de lucrurile gratuite.

  10. Sincer in gl am abonament de net la orange pe tel…in zona in care stau merge execrabil(afara).
    netul dp stick`ul de rds il foloseste un amic pe tel si merge mult mai bine….si am avut net de la vodafone ptr laptop inainte si ala scartaia dar o idee mai buna decat orange…care sincer mi`au zis direct ca nu au ce sa`mi faca ca sa mearga mai bine.pacat ca la orange dau 20e pe net si nu merge cum ar trebui.
    alien i`ti dau dreptate ca daca nu era rds si relelele de cartier probabil ca stateam la netu lu rtc care e o nesimtire ptr preturile care le cer.
    la gl o sa fie primul wifi in urmatoarele zile instalat am auzit de la baieti. va anunt cum o sa mearga dupa ce ii dau drumu

  11. @alien: Un lucru gratuit pe care nu il poti folosi ocupa loc degeaba. Nimeni nu a contestat vitezele de internet fix, sunt cei mai buni din Romania si fara ei ne-am fi jucat acum cu viteze de 100 KB. La internet mobil sunt varza, complet, cel putin unde l-am folosit eu e praf. Desigur ca eu NU VOI LAUDA un serviciu care mie nu imi merge bine. Ma bucur de cei carora le merge, bine, sa foloseasca sanatosi internetul mobil de la RDS insa la mine merge extraordinar de prost si asta voi spune in continuare. Stick-ul de la RDS il tin ca ultima solutie, adica dupa ce raman fara trafic in abonamentul Orange.

  12. lucruri gratuite … ma refeream la WI-FI… stick-ul e gratuit numai in cazul unui anume tip de abonament… daca nu ai acel abonament, platesti 10 lei /luna pe langa abo… din cate stiu eu.

  13. Nu am vrut sa comentez in prima faza dar vazand cata lume are o parere proasta despre stick-ul de net de la digi am zis sa postez si experienta mea. In Constanta unde stau eu din pacate nu am acces la nici o retea terestra de internet asa ca am testat toate stick-urile ( romtelecom, orange, vodafone si digi). Digi a mers si merge cel mai bine, in limita celor 3GB (nu 4 cum am vazut mai sus), ajungand si la viteze de 2mb/s, ceea ce mi se pare uimitor pentru o retea mobila de la noi. Intr-adevar am fost cu el in Tulcea si merge extrem de prost. Deci nu cred ca e cazul sa generalizam, si cred ca la fel va fi si cu hotspot-urile lor. Unele vor merge, altele nu.

  14. Acum in 2012 pot spune cu mana pe inima ca in Iasi aceste hotspot-uri sunt adevarate minunatii.
    Trafic mare la download si upload , e aproape routerul vireless care il am acasa de la rds.
    In plus are si 2,4 si 5 ghz , deci impaca multi clienti .
    Imi pare rau ca zona in care stai e foarte proasta din punct de vedere al acoperirii radio , de asta internetul de pe mobil iti merge asa de execrabil.
    RDS-ul a ridicat mult stacheta vizavi de internet , cred ca si acum eram cu modemuri ADSL de la romtelekaka … Nici in visurile mele nu am sperat pe fiberlink sa am 2-3 ms pana in DNS.
    De curand am fost la cineva sa ii schimb un router ADSL la romtelecom , plateste mai mult decat platesc eu la rds pe internet si avea 55-70 ms pana in DNS. Testat serviciul clicknet de la romtelekaka avea 3,7 mbps la download si 650 kbps la upload . Adica pt cine lucreaza in IT , un internet de toata jena. Ca sa nu mai spun si motivul pentru care i-am schimbat modemul adsl : traznise pe sarmele aeriene si i-a facut pulbere desktop-ul , placa de baza si sursa erau carbonizate de la traznet. RDS-ul are si lucruri bune , dar si lucruri slabe , unde este mult loc de optimizare , cum ar fi internetul 3G . Insa serviciul fiberlink si hotspoturile de la RDS sunt o reusita incontestabila in marile orase.Pacat de cei de la sate , care sunt la mila romtelecomului …