Android depaseste iOS in ceea ce priveste cota de piata la nivel european

     Au trecut doar cativa ani de la lansarea sistemului de operare Android si iata ca inevitabilul s-a produs iar in Europa Android OS are o cota de piata mai mare decat iOS. Diferenta dintre cotele de piata ale celor 2 sisteme de operare este de doar 2%, insa ambele se afla in spatele sistemului de operare Symbian dezvoltat de Nokia. Practic intr-un an de zile Android OS a inregistrat o crestere de 16.2% in timp ce iOS a inregistrat o crestere de doar 1.2% iar Symbian OS si Windows Mobile au inregistrat scaderi de 16.1% respectiv 4.8%.

     Practic acum Apple a pierdut si Europa in fata terminalelor Android iar pana anul viitor diferenta va fi mult mai mare chiar daca Apple va lansa iPhone 5, iPad 3 si un nou model al iPod Touch. Apple nu poate castiga aceasta lupta a cotelor de piata in fata Android OS cum nu o poate castiga nici pe cea impotriva Windows OS insa in segmentul terminalelor mobile Apple castiga cat toata industria la un loc. Practic Apple intrece fara drept de apel Google in ceea ce priveste profitul obtinut din vanzarile de terminale mobile, situatie identica si in cazul celorlalti producatori de terminale Android. Apple nu va castiva vreodata razboiul cifrelor privind numarul de utilizatori insa va avea intotdeauna cei mai multi bani.

     In cazul in care va intereseaza, 34% dintre terminalele Android din Europa sunt facute de HTC si doar 31% dintre ele de Samsung.