Prima Pagina Android Android depaseste iOS in ceea ce priveste cota de piata la nivel...

Android depaseste iOS in ceea ce priveste cota de piata la nivel european

     Au trecut doar cativa ani de la lansarea sistemului de operare Android si iata ca inevitabilul s-a produs iar in Europa Android OS are o cota de piata mai mare decat iOS. Diferenta dintre cotele de piata ale celor 2 sisteme de operare este de doar 2%, insa ambele se afla in spatele sistemului de operare Symbian dezvoltat de Nokia. Practic intr-un an de zile Android OS a inregistrat o crestere de 16.2% in timp ce iOS a inregistrat o crestere de doar 1.2% iar Symbian OS si Windows Mobile au inregistrat scaderi de 16.1% respectiv 4.8%.

     Practic acum Apple a pierdut si Europa in fata terminalelor Android iar pana anul viitor diferenta va fi mult mai mare chiar daca Apple va lansa iPhone 5, iPad 3 si un nou model al iPod Touch. Apple nu poate castiga aceasta lupta a cotelor de piata in fata Android OS cum nu o poate castiga nici pe cea impotriva Windows OS insa in segmentul terminalelor mobile Apple castiga cat toata industria la un loc. Practic Apple intrece fara drept de apel Google in ceea ce priveste profitul obtinut din vanzarile de terminale mobile, situatie identica si in cazul celorlalti producatori de terminale Android. Apple nu va castiva vreodata razboiul cifrelor privind numarul de utilizatori insa va avea intotdeauna cei mai multi bani.

     In cazul in care va intereseaza, 34% dintre terminalele Android din Europa sunt facute de HTC si doar 31% dintre ele de Samsung.

 • La cota asta sunt bagate in calcul si iphone-urile care sunt luate de la cei care nu le-au cumparat din magazine gen orange cosmote vodafone…..?

 • F.Gabi

  din pacate pentru cei de la Apple conteaza mai mult bani, calitatea produselor apple a scazut in ultimul an si jumatate. fata de iphone 3gs, iphone 4 are diverse probleme, ipad 2 comparativ cu ipad 1, problemele de compatibilitate ale mac os x lion, si altele din ultimul an

 • Cosmin Razvan

  yo nu am avut probleme cu iPhone 4 … e cel mai bun telefon de pana acum pe care l-am avut … am mai avut un 3GS in materie de smartphone

 • Caluian Rares

  @gabi : cum poti sa zici asta?….adica tu vrei sa spui ca iphone 4 e inferior iphone 3gs?…eu zic sa nu te grabesti sa faci asemenea comparatii. Oricum apple e lider pe piata.

 • KFF

  Doar ca vanzarile s-au dublat an de an . Oarte unde le-au ascuns , in pesteri ?

  Apple nu razbeste sa produca cat poate vinde si unii zic ca scade blablabla , si alte dume …

  Aloo , copiii ……..

 • F.Gabi

  @caluian rares: ma refeream la calitate si nu la performanta. Iphone 3gs nu a avut probleme cu antenele, butonul home, decolorarea ecranului. Si nu contest ca e lider de piata, dar fata de modelele anterioare, iphone 4 a avut mai multe probleme. Vezi si problemele care au dus la lansarea cu mare intarziere a modelului alb

 • Rareș

  Asta asa este. Numai ca ai vorbit in general si am crezut ca te referi poate si la performante. Dar ai prefera cu toate defectele lui un iPhone 4 decat un 3gs…am dreptate?…si un iPad 2 decat 1.

 • F.Gabi

  @rares: aici ai dreptate, am preferat un iphone 4, chiar daca uneori din cauza butonului home imi vine sa-l dau de toti pereti.