Soldatii americani utilizeaza tablete iPad in razboiul din Afganistan

   Armata americana este una dintre cele mai bine dotate din lume si recent un program pilot a fost derulat de catre puscasii marini care incearca sa inlocuiasca hartile din avioane si elicoptere cu tablete iPad. Problema sta in faptul ca pilotii americani au cateva zeci de kilograme de harti in cabina pilotului, harti prin care ei trebuie sa caute coordonate atunci cand li se cere sa atace o tinte. Avand in vedere ca este foarte greu sa cauti coordonate intr-un asemenea mod, un capitan s-a gandit ca mult mai utila ar fi utilizarea unei tablete iPad pe care ar putea fi incarcate toate hartile si care ar permite o mult mai usoara cautare si descoperire a coodronatelor unei locatii.

The Marines recently took a baby step towards a more efficient future when the 3rd Aircraft Wing bought 32 iPads. The total purchase — not quite $20,000 worth of tablets and accessories, according to Defense News — was merely “a hiccup in the grand scheme of defense spending,” a former deputy G-3 for operations pointed out. But it could be a crucial advance in aerial warfare.

    Dupa un an de teste se pare ca tableta are succes si a reusit chiar sa reduca, cu pana la 15 minute timpul de comunicare dintre soldati. Singurele 2 probleme care impiedica momentan utilizarea acestei tablete sunt faptul ca ea foloseste echipamente necriptate pentru comunicatii si faptul ca hartile incarcate pe tableta nu sunt verificate de armata. Desigur ca problemele sunt minore si armata americana va gasi cu siguranta o metoda rapida de a rezolva problema cu ajutorul Apple iar in curand am putea vedea pilotii echipati cu tablete iPad in cabinele elicopterelor/avioanelor.