Prima Pagina Apple Soldatii americani utilizeaza tablete iPad in razboiul din Afganistan

Soldatii americani utilizeaza tablete iPad in razboiul din Afganistan

   Armata americana este una dintre cele mai bine dotate din lume si recent un program pilot a fost derulat de catre puscasii marini care incearca sa inlocuiasca hartile din avioane si elicoptere cu tablete iPad. Problema sta in faptul ca pilotii americani au cateva zeci de kilograme de harti in cabina pilotului, harti prin care ei trebuie sa caute coordonate atunci cand li se cere sa atace o tinte. Avand in vedere ca este foarte greu sa cauti coordonate intr-un asemenea mod, un capitan s-a gandit ca mult mai utila ar fi utilizarea unei tablete iPad pe care ar putea fi incarcate toate hartile si care ar permite o mult mai usoara cautare si descoperire a coodronatelor unei locatii.

The Marines recently took a baby step towards a more efficient future when the 3rd Aircraft Wing bought 32 iPads. The total purchase — not quite $20,000 worth of tablets and accessories, according to Defense News — was merely “a hiccup in the grand scheme of defense spending,” a former deputy G-3 for operations pointed out. But it could be a crucial advance in aerial warfare.

    Dupa un an de teste se pare ca tableta are succes si a reusit chiar sa reduca, cu pana la 15 minute timpul de comunicare dintre soldati. Singurele 2 probleme care impiedica momentan utilizarea acestei tablete sunt faptul ca ea foloseste echipamente necriptate pentru comunicatii si faptul ca hartile incarcate pe tableta nu sunt verificate de armata. Desigur ca problemele sunt minore si armata americana va gasi cu siguranta o metoda rapida de a rezolva problema cu ajutorul Apple iar in curand am putea vedea pilotii echipati cu tablete iPad in cabinele elicopterelor/avioanelor.

 • sebastian

  dar cum au rezolvat problema manusilor? …

 • F.Gabi

  @zaone: chiar crezi ca utilizarea unor harti neverificate si securitatea comunicatiilor militare sunt probleme minore?

 • Chiar elecopterele lor nu au si ele calculatoare (pc-uri)?
  Jenant!

 • Adrian

  Poti spera, dar nu cred ca ai sa vezi vreodata consumer gadgets as military devices. Sunt cu totul si cu totul alte standarde.

 • mihaifoto
 • @F.Gabi: Da, pentru ca Apple le poate rezolva foarte simplu printr-o colaborare cu armata 😉

 • Adrian

  Chiar crezi? Pai in primul rand hartile verificate nu sunt facute de aple. Tinand cont ca aple nu are putere de procesare pentru un flash, chiar crezi ca va putea procesa harti militare detaliate? Am luat in concediu ipadul si am pus offmaps2 pe el. Ipad2, nu ipad1 si am fost foarte dezamagit de viteza de raspuns.

 • F.Gabi

  @zaone: ipad nu va putea asigura asa ceva

 • djcata

  armata are nevoie de tablete rezistente la conditii extreme si cu putere de procesare mai mare decat ipad ceva de gen toughbook

 • Steve Jobs

  tipu ala dadea checkin pe facebook sau posta pe tweeter