iPhone 5 – cand il poti cumpara din Romania

    Ieri cei de la All Things Digital au scris un articol in care anuntau ca pe data de 4 octombrie Apple va tine o conferinta in care va prezenta iPhone 5, iOS 5 si iCloud, conferinta in care vom afla desigur si data de lansare a noului dispozitiv. Al Gore, fost vice-presedinte american si membru al consiliului de conducere al Apple, anunta in aceeasi zi ca in luna octombrie Apple va lansa cel putin 2 terminale iPhone noi, confirmand articolul celor de la All Things Digital. Informatiile furnizate ieri indica faptul ca pe data de 14 octombrie s-ar putea sa asistam la lansarea globala a terminalului iPhone 5 in : SUA, Anglia, Germania, Franta si Japonia, tari in care iPhone 4 a fost disponibil anul trecut.

    Anul trecut in Romania terminalul iPhone 4 a ajuns la aproape 3 luni de zile dupa lansarea din SUA, Orange introducandu-l oficial in oferta sa la jumatatea lunii septembrie. Cosmote si Vodafone faceau aceeasi lansare 3 luni mai tarziu, inaintea sarbatorilor de iarna, insa pentru iPad 2 lansarea unor abonamente dedicata ale Orange si Vodafone a avut loc in aceeasi perioada. Anul acesta ma astept ca iPhone 5 sa ajunga mai repede in Romania, mai exact ma astept ca Apple sa il lanseze la doar 2 luni distanta de SUA, chiar inaintea sarbatorilor de iarna.

     Conform acestui timeline ar trebui sa avem iPhone 5 la Orange, Vodafone si Cosmote in a doua jumatate a lunii decembrie, chiar inaintea Craciunului. O lansare in acea perioada ar genera vanzari importante pentru operatorii romanesti, insa totul depinde desigur de stocurile de terminale trimise de Apple, stocuri care in general au fost foarte mici. In concluzie, daca doriti sa achizitionati iPhone 5 de la un operator din Romania atunci ar trebui sa va pregatiti pentru o lansare in luna decembrie si un cadou de la Mos Craciun.