Nokia inchide fabrica din Romania

    Compania Nokia are probleme serioase de mai bine de un an de zile, renuntand la o parte dintre angajatii din Finlanda si acum va face acelasi lucru in Romania. Astazi conducerea companiei a anuntat ca fabrica de la Jucu va fi inchisa si cei 2000 de angajati vor fi disponibilizati, totul in ideea de a reduce costurile unei companii care trebuie sa se salveze de la faliment. Aceeasi soarta ar putea-o avea si angajatii companiei din Ungaria care se pare ca vor fi anuntati in cursul zilei de maine despre inchiderea fabricii deci Nokia se reorienteaza cel mai probabil catre piete cu mana de lucru mai ieftina.

     Aceasta miscare era logica dupa inchiderea unei parti din magazinele deschise in Romania si probabil este doar inceputul unui lung sir de restructurari facute in interiorul companiei finlandeze. Responsabili pentru declinul Nokia sunt desigur cei din conducerea companiei insa popularitatea iDevice-urilor si a terminalelor Android a avut un rol foarte important in aceasta problema.

Nokia a anunțat astăzi planurile sale de completare a acțiunilor menite să alinieze operațiunile cu dimensiunea forței de muncă. Măsurile susțin atât execuția strategiei companiei, cât și realizarea obiectivelor privind economiile, anunțate la începutul acestui an, țintind de asemenea creșterea eficienței și vitezei organizației. La începutul anului, Nokia a anunțat schimbări concentrate cu preponderență pe alinierea operațiunilor sale de Cercetare&Dezvoltare în segmentul Dispozitivelor Inteligente și cel al Telefoanelor Mobile. Astăzi compania a anunțat următoarea fază de aliniere operațională care include planuri privind reduceri în segmentul producției, în cadrul diviziei Location & Commerce și funcțiunilor suport.