iDevice.ro test: Filmele inregistrate cu iPhone 4S au dimensiune dubla fata de cele inregistrate cu iPhone 4

9

    Camera noului iPhone 4S a fost laudata in diverse ocazii de catre cei care au apucat sa achizitioneze noul terminal si din moment ce am reusit sa cumpar si eu unul m-am gandit sa faca o mica, comparatie intre calitatea filmelor si a pozelor inregistrate cu terminalele noastre. Un articol despre asta voi scrie mai tarziu insa acum voi vorbi despre spatiul ocupat de filmele inregistrate de iDevice-urile noastre. In imaginea de mai sus am afisat informatiile pentru doua clipuri video inregistrate cu iPhone 4(stanga) si iPhone 4S in dreapta iar daca va uitati la dimensiunile acestora veti observa ca dimensiunea clipului inregisrat cu iPhone 4S este cu 125% mai mare decat cea a clipului inregistrat cu iPhone 4.

    iPhone 4S filmeaza Full HD in format 1080p iar clipurile video au desigur dimensiuni mai mari decat cele inregistrate cu iPhone 4 iar aceasta diferenta este mai mult decat dubla. Pentru cei care fac multe poze/filme diferenta va conta enorm de mult in alegerea terminalului potrivit deoarece un iPhone 4S de 16 sau chiar de 32 GB s-ar putea dovedi a fi “neincapator” pentru anumite persoane. Ganditi-va ca la 10 minute de inregistrare cu iPhone 4S ocupati 1.8 GB de spatiu in terminalul vostru si daca mai adaugam aplicatii plus poze atunci 16 GB se implu imediat si fara prea mult efort.

    In cazul pozelor diferentele sunt mai mici in ceea ce priveste spatiul ocupat in terminal deoarece o poza facuta cu iPhone 4S ocupa cu doar 1.2 MB mai mult decat una facuta cu iPhone 4. Practic daca faceti 344 de poze ocupati 1 GB de spatiu pe iPhone 4S, deci nu trebuie sa va faceti prea multe griji decat daca aveti cateva mii de poze in libraria foto a terminalului vostru. Acestea fiind spuse, pentru clipuri video lungi este nevoie de spatiu mult insa pentru poze nu trebuie sa va faceti griji deoarece deocamdata chiar si un iPhone 4S de 16 GB se descurca fara probleme.