Video: Android Beam permite partajarea imaginilor si a website-urilor prin simpla apropierea a telefoanelor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HrBRhm-wKFc[/youtube]

    O functie foarte interesanta implementata de catre Google in Ice Cream Sandwitch se numeste Android Beam si o avem prezentata in clipul video de mai sus. Practic folosind tehnologia NFC implementata in noul Samsung Galaxy Nexus, putem partaja website-uri, imagini, harti sau link-uri catre aplicatii prin simpla apropiera a unor telefoane. Ideea este geniala si pana acum ati vazut-o probabil doar prin filmele stiintifico-fantastice dar Google a reusit sa o aduca pe pamant si mie unul imi place extrem de mult modul in care este implementata.

     Transferul datelor se face instantaneu avand in vedere ca terminalele sunt atat de apropiate unul de celalalt si presupun ca folosind cateva tweakuri, acest sistem va permite si partajarea de fisiere intre doua terminale. Deocamdata nu stiu daca Android Beam va functiona pe toate terminalele Android echipate cu tehnologia NFC insa teoretic acest lucru ar trebui sa fie posibil. Sper ca Apple sa isi faca, curajul si sa “imprumute” aceasta functie de la Android Ice Cream deoarece mie unul mi-ar place sa pot face acelasi gen de transferuri dar folosind un iDevice. Stiu ca exista aplicatia Bump care face in mare acelasi lucru dar eu as prefera ceva integrat direct in iOS.

4 COMENTARII

  1. Bine, se pot face foaaarte multe lucruri cu NFC. Ca d.e exemplu ar fi misto sa platesti la metrou sau autobuz cu mobilul sau sa-ti iei un pachet de tigari cu mobilul. Dar cum suntem in RO, lucrurile astea ajung foarte greu la noi. Deh, cu 50 ani in urma