Nokia Maps disponibil pe platforma iOS, permite descarcarea de harti

   Desi platforma Ovi Maps este accesibila de pe iDevice-uri de ceva vreme, incepand de astazi platforma maps.nokia.com este disponibila in format HTML 5 astfel ca orice iDevice o poate utiliza. Nokia are un sistem de harti foarte bine pus la punct, rivalizeaza cu Google Maps insa partea interesanta este ca putem descarca hartile de pe site-ul celor de la Nokia si le putem vizualiza mai tarziu cand nu avem o conexiune de internet disponibila. Mai jos aveti toate noutatile implementate de catre Nokia in noua versiune a aplicatiei web Maps :

  1. You can see where you are on the map, thanks to HTML5 support for positioning
  2. You can find addresses, businesses and other places of interest, anywhere in the world
  3. You can get to know the places: all the essential information about a place are presented on one page (pictures, user reviews, popular travel guides description, contact information)
  4. You can plan the fastest route to your destination by car or on foot
  5. You can see where the public transport lines go, and where the stops are
  6. You can share your favourite places with your friends via SMS, email, Facebook or Twitter

   Pentru a salva harti in iPhone-ul vostru trebuie sa apasati pe sageata albastra din partea stanga sus a ecranului, sa apasatu butonul Save Neighbourghood Map si sa selectati regiunea pe care doriti sa o aveti salvata in terminalul vostru. Safari va va cere sa mariti dimensiunea bazei voastre de date si de indata ce acceptati veti vedea ca harta respectiva se descarca. Pentru a o vedea harta offline puteti inchide conexiunea de internet si puteti naviga prin zona salvata de voi si veti observa ca totul se incarca fara probleme.

    Functia aceasta este extrem de utila mai ales in cazul in care va aflati intr-o zona cu semnal slab si eu unul cred ca Google ar avea foarte multe de castigat daca ar implementa ceva semanator pentru serviciul sau.