Prima Pagina Apple Video: Utilizarea Siri in timpul conducerii unui autovehicul este ilegala in California

Video: Utilizarea Siri in timpul conducerii unui autovehicul este ilegala in California

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QV3DlISVfao[/youtube]

   Noul Siri al iPhone 4S a fost conceput pentru a limita interactiunea dintre utilizatori si ecranul propriilor terminale iar pentru soferi acest proces ar insemna posibilitatea de a utiliza dispozitivul in timp ce conduc un autovehicul. Ei bine, folosirea Siri in timpul sofatului este ilegala pentru americanii din California, politia de acolo spunand ca in momentul in care utilizatorul activeaza Siri sau apasa un buton de pe ecran poate primi o amenda pentru utilizarea unui telefon mobil la volan.

It’s legal to talk to Siri, as long as the phone’s not in your hand,” says San Jose police Lt. Chris Monahan. “But if you have to push the phone to activate her, or if you ask for directions and she puts them up on her screen for you to read, then California’s hands-free law says your’re breaking the law.

   Daca americanii vor incepe sa dea amenzi pentru utilizarea sistemului Siri de catre soferi in timp ce conduc atunci unul dintre principalele avantaje ale iPhone 4S a disparut. Desigur ca autoritatile din fiecare stat american pot interpreta diferit intearctiunea utilizatorului cu Siri si deocamdata in Europa nimeni nu a declarat ceva asemanator insa nu se stie ce se va intampla in viitor.

 • Ovi

  Interesant, oare e ilegal inclusiv cu o cască bluetooth, daca se poate activa Siri de pe casca bluetooth…

 • CalinC

  iti dai seama daca s-ar aplica legea de acolo la noi,cum stau toti cu mobilul intre ureche si umar sau cu mana stinga si cu dreapta conduce,schimba…..ar fi prapad….:))))

 • Alin Cristian

  Marketing pur

 • mihaifoto

  Nu cred ca se aplica daca folosesti casti sau casca bluetooth

 • ar fii interesant sa fie ca la vlingo ….sau nu mai stiu exact care….era un virtual asisstant pe adroid…. spuneai “hey galaxy” si incepea sa spuna “what can I do for you” …..asta ar insemna sa ruleze probabil in background dar nu m-ar deranja deloc sa mearga in background atata timp cat il pot porni atunci doar cand ma urc la volan si stiu ca il am de folosit.

  Probabil vor face pe viitor cei de la apple….sau oricum ceva pt “in car mode” trebuie sa faca pentru a nu mai fii nevoiti sa apasam pe buton

 • djcata

  pai nu e normal sa fie interzis si siri daca folosirea tel cand conduci e interzisa ?

 • horyatm

  @CalinC pai in mod normal nu ai voie sa conduci, vorbind la telefon, citeste legea, si asta chestia asta e marketing, bine ca nu ai voie sa folosesti siri in masina, da’ ai voie sa te casatoresti cu o persoana de acelasi sex, BRAVO america!!! cretini pana la DUmnezeu. NU, in Europa nu se va intampla asa ceva niciodata, Siri pentru asta e facut…O PORCARIE, ganditi-va la cei ce folosesc android, au si ei comenzi vocale, ei au voie??? astea-s prostii.

 • cal3star

  pai. nu tre sa te uiti la telefon, nimeresti butonul si fara sa te uiti