Video: Utilizarea Siri in timpul conducerii unui autovehicul este ilegala in California

8

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QV3DlISVfao[/youtube]

   Noul Siri al iPhone 4S a fost conceput pentru a limita interactiunea dintre utilizatori si ecranul propriilor terminale iar pentru soferi acest proces ar insemna posibilitatea de a utiliza dispozitivul in timp ce conduc un autovehicul. Ei bine, folosirea Siri in timpul sofatului este ilegala pentru americanii din California, politia de acolo spunand ca in momentul in care utilizatorul activeaza Siri sau apasa un buton de pe ecran poate primi o amenda pentru utilizarea unui telefon mobil la volan.

It’s legal to talk to Siri, as long as the phone’s not in your hand,” says San Jose police Lt. Chris Monahan. “But if you have to push the phone to activate her, or if you ask for directions and she puts them up on her screen for you to read, then California’s hands-free law says your’re breaking the law.

   Daca americanii vor incepe sa dea amenzi pentru utilizarea sistemului Siri de catre soferi in timp ce conduc atunci unul dintre principalele avantaje ale iPhone 4S a disparut. Desigur ca autoritatile din fiecare stat american pot interpreta diferit intearctiunea utilizatorului cu Siri si deocamdata in Europa nimeni nu a declarat ceva asemanator insa nu se stie ce se va intampla in viitor.