iPhone 4S in Romania – preturi asemanatoare cu ale iPhone 4 la Orange, disponibil de la 0€ la Vodafone

  Aseara operatorii de telefonie mobila Orange si Vodafone au anuntat preturile pentru terminalul iPhone 4S care este disponibil acum la precomanda atat online cat si in magazinele celor doua companii. Deocamdata Cosmote nu a anuntat absolut nimic pe site-ul sau despre sesiunea de precomenzi pentru iPhone 4S deci este prematur sa discutam despre comparatii cu privire la preturile la care este disponibil terminalul insa voi vorbi mai jos despre ceea ce ofera Orange si Vodafone propriilor clienti in comparatie cu anul trecut.

Orange

   Pentru inceput Orange ofera iPhone 4S la aproape aceleasi preturi precum iPhone 4 anul trecut, insa partea interesanta este ca puteti achizitiona un iPhone 4S cu prelungirea abonamentului pentru doar 259€ daca aveti un abonament de minim 20€ lunar. Preturile sunt mari pentru Romania insa nici Vodafone nu ofera preturi mai bune decat cele listate mai sus de catre Orange. La Orange abonatii vechi au acum parte de aceleasi preturi precum persoanele care vin si isi fac un contract nou iar abonatii vechi au totodata prioritate in achizitionarea unui terminal iPhone 4S. Anul trecut situatia a fost exact invers si ma bucur sa vad ca Orange se gandeste in sfarsit la abonatii existenti.

  Dupa cum am spus mai sus, preturile pentru abonatii existenti sunt asemanatoare cu cele pentru clientii noi insa in cazul celor care incheie un abonament nou vorbim despre abonamente putin diferite. Practic un abonat existent are avantajul vechimii in retea si ar putea negocia un pret destul de bun pentru iPhone 4S. In ceea ce priveste optiunile de internet, termenul “internet pe mobil nelimitat” inseamna trafic inclus de 1/1.5GB si limitarea vitezei dupa depasirea lui pentru abonamentele Pantera 29/49 si trafic complet nelimitat pentru un abonament Pantera mai mare de 60€.

Vodafone

    La Vodafone terminalul iPhone 4S este disponibil la preturi incepand cu 0€ daca achizitionati terminalul cu un abonament Mega 80 care costa 80€ lunar iar restul tarifelor le aveti listate mai sus. Vodafone ofera putin internet pe mobil fata de Orange insa compenseaza in ceea ce priveste minutele si SMS-urile si depinde de fiecare in parte sa aleaga abonamentul care i se potriveste cel mai bine buzunarului dar si nevoilor. Partea interesanta la Vodafone este ce baneficiati de o reducere de 10% daca luati un abonament nou pana in 11 noiembrie deci din pretul final al dispozitivului puteti sterge 50 – 100€ in functie de abonamentul ales.

    Eu spun ca o comparatie intre ofertele celor doi operatori nu are rost sa o fac eu pentru ca fiecare vede diferit optinile si preturile abonamentelor. Fiecare dintre voi alege abonamentul pentru anumite nevoi si in anumiti bani asa ca in functie de ce vedeti mai sus trebuie sa faceti o alegere. Cand faceti aceasta alegere trebuie sa luati in calcul faptul ca terminalele sunt vandute codate de catre cei doi operatori.

Cosmote

   Astazi Cosmote a anuntat pretul pentru noul terminal si vorbin despre un cost de 799 RON pentru achizitionarea unui iPhone 4S cu un abonament de 49€ lunar. Pe 9 noiembrie Cosmote a publicat intreaga lista de preturi pe care o aveti listata mai jos.

Ne face placere sa va anuntam ca iPhone 4S este disponibil la COSMOTE prin precomanda la un pret incepand de la 799 lei (TVA inclus)/183 euro (TVA inclus), pentru planul tarifar COSMOTE Adventure pe 2 ani.

Pentru 48,36 euro (TVA inclus) pe luna, planul tarifar COSMOTE Adventure ofera 440 minute nationale, 2000 de minute in retea, 2000 de SMS-uri in retea, 2000 de MMS-uri in retea si 2,5 GB trafic de date inclus.

   Un review al iPhone 4S facut de mine gasiti aici.