Acum 20 de ani bateria unui MacBook Air ar fi avut o autonomie de doar 2.5 secunde

  In ultimele doua decenii tehnologia a evoluat intr-un ritm alert si tot ceea ce se credea imposibil in anii ’80, ’90 este posibil astazi si este deja in mainile consumatorilor. Dorind sa evidentieze progresul enorm facut in eficientizarea consumului de energie al calculatoarelor noastre, cei de la TheAtlantic compara MacBook Air-ul zilelor noastre cu un calculator al anilor ’90. Ei spun ca MacBook Air-ul cu a sa baterie de 50W/ora ar fi avut o autonomie de doar 2.5 secunde in anii ’90 si totul pentru ca atunci consumul de energie nu era la fel de eficient.

Imagine you’ve got a shiny computer that is identical to a Macbook Air, except that it has the energy efficiency of a machine from 20 years ago. That computer would use so much power that you’d get a mere 2.5 seconds of battery life out of the Air’s 50 watt-hour battery instead of the seven hours that the Air actually gets. That is to say, you’d need 10,000 Air batteries to run our hypothetical machine for seven hours. There’s no way you’d fit a beast like that into a slim mailing envelope.

  Se pare ca din anii ’90 si pana acum, consumul de energie al calculatoarelor noastre a deveni de 2 ori mai eficient la fiecare an si jumatate iar astazi putem obtine 7 ore de autonomie dintr-un MacBook Air si peste 5 ore dintr-un MacBook Pro. Probabil peste 20 de ani vom putea obtine 0 zi sau jumatate de zi de autonomie din laptop-urile noastre insa totul depinde de modul in care va fi eficientizat consumul de energie.