Anul 2012 ne-ar putea aduce primele televizoare controlate prin comenzi vocale

  Desi dupa moartea lui Steve Jobs s-a spus ca Apple va revolutiona industria televizoarelor prin lansarea unui model cu totul nou si complet diferit fata de cele existente pe piata, iata ca anul 2012 ne-ar putea aduce primul televizor controlat prin comenzi vocale dar produs de alta companie decat Apple. Samsung, LG, Sharp sau Comcast, lucreaza deja la televizoarele viitorului si ele vor putea fi controlate prin comenzi vocale cu ajutorul unei telecomenzi. Se pare ca aceste noi telecomenzi vor fi similare cu un iDevice si folosindu-le utilizatorii vor putea schimba canale, inregistra un film, etc.

Whether the rumors are true that Apple is planning to release a TV set by 2013, Siri-like voice recognition is headed for the living room. Microsoft (MSFT) is already there, via its Xbox 360 game console, and Comcast (CMCSA), Samsung Electronics (SHCAY), LG, and Sharp are working on voice-enabled features for TV sets, set-top boxes, and related products.

   Microsoft a facut primul pas dandu-le utilizatorilor posibilitatea de a controla un televizor prin comenzi vocale folosind un Xbox 360 si un senzor Kinect insa solutia lor este departe de a fi utila in orice situatie. Partea buna este ca Steve Jobs a pornit o noua revolutie chiar dupa ce a murit si nu a trebuit sa lanseze un produs ca sa faca acest lucru. Pentru mine este cu adevarat uimitor sa vad cat de mult conteaza ceea ce spune Steve Jobs desi compania sa nu are un produs pe piata care sa indeplineasca macar una dintre afirmatiile sale. Ma gandesc, ca daca Steve Jobs ar fi spus ca a gasit secretul construirii unei navete spatiale, acum producatorii de electronice s-ar fi grabit sa lanseze primele astfel de produse.