Tutorial: Unlock iOS 5.0.1 cu ultrasn0w modificat

70

   iOS 5.0.1 a adus cateva probleme pentru cei care doreau sa faca jailbreak si unlock, Dev Team a rezolvat problemele pe cartea de jailbreak insa ultrasn0w a ramas incompatibil cu noua versiune a sistemului de operare. Desi MuscleNerd a promis ca in perioada Zilei Recunostintei va rezolva problema de compatibilitate, iata ca acest lucru nu s-a intamplat si ultrasn0w din repo-ul Dev Team nu este compatibil cu iOS 5.0.1. Chiar daca Dev Team nu se oboseste sa ne rezolve problemele exista altii care o fac si o metoda neoficiala de a face ultrasn0w compatibil cu iOS 5.0.1 exista.

   Nu folosesc ultrasn0w, nu am incercat aceasta metoda deci nu va pot spune ca este 100% sigura. Cei care au testat-o sustin ca ea functioneaza deci o utilizati pe propria raspundere.

  ultrasn0w face in continuare unlock doar pentru urmatoarele baseband-uri :

  • 01.59.00
  • 04.26.08
  • 05.11.07
  • 05.12.01
  • 05.13.04
  • 06.15.00

Pasul 1

Dupa ce ati facut jailbreak terminalului vostru instalati iFile din Cydia.

Pasul 2

Instalati iFunbox sau orice alt program pentru Windows/Mac prin care puteti accesa fisierele de sistem ale iDevice-urilor voastre.

Pasul 3

Descarca commcenter-ul compatibil cu iOS 5.0.1 de aici: iPhone 3GS, iPhone 4.

Pasul 4

Dezarhivati fisierul descarcat mai sus apoi deschideti programul cu care va conectati la fisierele de sistem ale iDevice-ului vostru si navigati catre urmatoarea locatie : System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/

Pasul 5

Din acea locatie veti sterge fisierul commcentreclassic si il veti adauga pe cel descarcat la pasul 3.

Pasul 6

Deschideti iFile pe iDevice-ul vostru si navigati catre : System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ unde veti cauta fisierul commcentreclassic.

Pasul 7

Folosind iFile veti edita acum permisiunile acelui fisier. Pentru a face asta apasati pe sageata albastra din dreptul sau iar in grupul pentru permisiuni veti seta urmatoarele lucruri apasand pe fiecare optiune in parte :

  • User: mark writing, execution and reading
  • Group: mark reading and execution
  • Global: mark reading and execution

Pasul 8

Dupa ce ati urmat acest pas instalati ultrasn0w din Cydia si resetati terminalul. Daca aveti tethered jailbreak nu uitati sa bootati tethered.

Dupa ce iPhone-ul porneste ar trebui sa fie decodat.

Thanks to jonny.