Video: Conceptul unui sistem care schimba complet cartile digitale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rVyBwz1-AiE[/youtube]

   Institutul KAIST din Coreea de Sud a publicat luna aceasta un clip video in care prezinta o noua interfata extrem de interesanta pentru e-book-uri. Practic vedeti in clipul video de mai sus ceea ce Apple ar fi trebuit sa faca pentru aplicatia iBooks insa nu a facut. Vorbim despre o interfata multitouch pentru ebook-uri care permite utilizatorilor sa interactioneze cu o carte digitala de pe o tableta iPad aproape la fel precum ar interactiona cu o carte normala. Sistemul permite navigarea printre pagini intr-un mod asemanator cu cel din realitate si include urmatoarele gesturi multitouch pe care multi si-ar dori sa le aiba in iBooks 2 :

  • Page Flipping, by spreading pages and then flipping through
  • Page Flipping with finger bookmarking
  • Multiple page turning using multiple fingers
  • Faster swipes turning multiple page
  • Longer presses, then swiping can turn multiple pages
  • Writing the page number

   Ideea este extraordinara si cu siguranta va atrage interesul multora, acum ramane de vazut daca va putea fi implementata in viitoarele carti.

6 COMENTARII

  1. chiar dragut. totusi sunt curios cum se va descurca cu un pdf de 2000 de pagini 🙂 ,am niste carti de peste 2000 de pagini.

  2. @dpetruneac: interfata tine de apple, continutul tine de cei care arunca respectiva carte pe piata deci e pe langa subiect fata de ce se discuta aici…

    foarte tare ideea lor; eh nah, ca a’ci apple are ceva de invatat cu tot cu inovatiile lor!