Prima Pagina Apple Tinerii americani il considera pe Steve Jobs drept unul dintre cei mai...

Tinerii americani il considera pe Steve Jobs drept unul dintre cei mai mari inovatori ai omenirii

  Presa din SUA l-a comparat pe Steve Jobs cu Thomas Edison in ceea ce priveste ingeniozitatea iar tinerii americani au luat act de aceste comparatii si intr-un studiu recent facut pe 1.010 persoane Steve Jobs a fost plasat pe locul al doilea in topul celor mai mari inovatori ai omenirii. Locul I a fost adjudecat de catre Thomas Edison care a avut jumatate din voturile tinerilor, Steve Jobs s-a plasat pe locul al doilea cu 24% din voturi, Alexander Bell pe locul 3 cu 10% din voturi, Marie Curie pe locul 4 cu 5% din voturi si Mark Zuckerberg ocupa pozitia a 5-a cu 3% din voturi.

  Studiul a fost facut de catre organizatia Lemelson-MIT Invention Index si a fost derulat pe tineri cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani. Privind pozitionarea lui Mark Zuckerberg as spune ca tinerii americani inteleg cam prost termenul de inovatie insa din moment ce Facebook este o componenta atat de importanta in viata lor este de inteles de ce fondatorul Facebook ocupa un rol important. In final Steve Jobs este creditat cu foarte multe insa nu toate sunt 100% exclusiv din meritul sau.

 • Seb@stian

  Mno…inseamna ca sunt idioti americanii.
  Hmm…comparatia Thomas Edison cu SJ imi aminteste de faptul ca Thomas Edison as “furat” unele inventii de la Nikola Tesla,care nu e la fel de faimos.Si Steve Jobs a facut din astea ;).Deci comparatia e buna.:))

 • Boogie

  Daca asta ar fi parerea multimii generale america e in grav pericol de indobitocire acuta. Sper totusi sa fie doar un esantion nesemnificativ ca relevanta. Pana la urma poti modifica rezultatele studiilor in detaliu alterand si alegand factorii de decizie, asta nu e un secret.

 • Adi

  Iphone a fost creat de mai multe persoane …. De exemplu : Ca o echipa de football toata echipa contribuie la gol dar doar cel care marcheaza ia toate laudele. Asa-i si in cazul lui Steve Jobs

 • Tigris Regalis

  Nici la Edison nu se poate spune că inovațiile sale au fost 100% meritul lui, nici la ceilalți … după cum spunea Sir Isaac Newton, “am putut privi mai departe decât alții pentru că am stat pe umerii unor uriași”, așadar orice progres se bazează pe realizările înaintașilor, nimeni nu reinventează totul de la zero. Însă produsele realizate de Steve Jobs au contribuit indubitabil la progresul tehnologic și multe ne-au schimbat modul de a lucra și de a ne petrece timpul liber, deci impactul activității sale inovative nu poate trece neobservat.

 • Paul Adrian

  Eu la fel si sunt roman.A inventat calitatea gadgeturilor si design-ul.Adica bunul gust.Datorita lui avem un telefon aproape perfect si nu mai am ochi sa vad alte bullshit-uri cum ar fi rahatul de Android.Am devenit ultras Apple.

 • @ Seb@stian toata lumea stie de faza ca americanii sunt prosti 8-| . Eu ma mir ca e Mark in top, sa fim seriosi acuma… Si corect… Tesla, unde naiba e Tesla?

 • Florin.S

  Da. Tinerii americani nu stiu nici engleza bine… Asa ca…

 • average

  Tinerii americani nu sunt singurii asa – vezi pe colegul de mai sus care a devenit “ultras” Apple.

 • Tigris Regalis

  @Adi: Dacă-i așa, atunci și “Monalisa” a fost creată de mai multe persoane: țesătorul care a creat pânza, tâmplarul care a făcut rama, ucenicul care-i curăța lui Leonardo pensulele și spălătoreasa care-i spăla șorțul stropit de vopsele, nemaivorbind de regele Franței care-i finanța traiul de zi cu zi (la Curte). Dar contribuția semnificativă cine a avut-o, vreunul din ei sau pictorul?

  Dacă o tot tragem cu contribuția colectivă, ajungem în comunism și vom susține că nimeni n-a făcut nimic, totul s-a făcut doar prin munca și cu sudoarea poporului …

 • U.nnamed

  idioti! daca as fi printre aia de au votat asa ceva mi-ar fi rusine sa mai ies din casa….si uite asa se uita de cei ce ne-au adus aici unde suntem acum…..ce curent, ce lumina, ce avioane, ce retele GSM, ce sa mai vorbim de televizor, de radio, sau de telefonul cu fir…..nuuu nene Steve Jobs ruleaza e the best of all time.

 • U.nnamed

  abea astept sa vina kff sa ne zica el cum i-a facut altar in dormitor =))

 • Voicu

  Doamne.. Sa le dai foc

 • average

  Nu ati priceput ce a zis colegul Paul Adrian ?

  “A inventat calitatea gadgeturilor si designul.Adica bunul gust. ”

  Lasand la o parte confuzia colegului, nu ma pot opri din admiratie pt modul cum Jobs a revolutionat si schimbat lumea prin “calitatea gadgeturilor”.

  Romani sau americani – suntem la fel in unele situatii !!!

 • djcata

  americanii aia din studiu nu prea au dat pe la scoala …. ma mir ca au auzit de edison