Prima Pagina aplicatii Safari 5.2, Xcode 4.4 si Gatekeeper, sistemul de restrictionare a instalarii aplicatiilor,...

Safari 5.2, Xcode 4.4 si Gatekeeper, sistemul de restrictionare a instalarii aplicatiilor, este disponibil in Mac OS X 10.7.3

  Pentru ca OS X Mountain Lion este disponibil pentru download, Apple a lansat si Safari 5.2 si Xcode 4.4 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Mac OS X. Aceste doua versiuni ale aplicatiilor sunt special concepute pentru a include suport pentru noul sistem de operare si noile functii implementate in el de catre Apple. In noua versiune a Safari Apple a mutat casuta de search in adress bar si a ales sa evidentieze numele domeniului accesat, a refacut iconita aplicatiei Reader si a imbnatatit aspectul interfatei.

  Trecand acum la GateKeeper, sistemul care restrictioneaza posibilitatea de a instala aplicatii terte care nu au un Developer ID, va spun ca el este disponibil pentru testare chiar si in Mac OS X 10.7.3 deci nu va fi o functie exclusiva a noului Mountain Lion. Apple sustine ca dezvoltatorii pot accesa acest nou sistem folosind cateva comenzi ce pot fi rulate direct in aplicatia Terminal insa testarea sa acum i-ar putea aduce in imposibilitatea de a instala foarte multe aplicatii.

Mac OS X users will soon have the option of turning on Gatekeeper, a new Mac OS X security feature. When a user does this, the system provides an additional measure of safety: it blocks that user from opening newly-downloaded applications that are not Developer ID–signed. In this scenario, the same user is easily able to launch downloaded applications that are Developer ID–signed. 

By default, Gatekeeper is not enabled in Mac OS X v10.7.3. For testing purposes, you can turn it on by using the new Mac OS X system policy control command-line tool, spctl(8).

  Daca sunteti interesati sa testati GateKeeper pe Mac OS X Lion 10.7.3 atunci deschide aplicatia Terminal din Applications>Utilities si rulati comanda sudo spctl –enable. Dupa ce o rulati veti activa GateKeeper si nu veti mai putea instala aplicatii care nu vin din Mac App Store sau nu au un Developer ID. Pentru a dezactiva GateKeeper trebuie sa inlocuiti functia enable cu cea disable.

 • Valentin Berceanu

  Nu pot sa cred!!!!! Cel mai de cacao feature din Chrome s-au gindit ei sa-l implementeze in noul Safari (search in address bar). Pheh! It’s the beginning of the end 🙁

 • AllexChyu

  de ce e de kkt ? …

 • Valentin Berceanu

  Pentru ca search-ul e search si adress bar-ul e adress bar si SINGURII care le-au fortat sa stea impreuna au fost cei de la Google. Pentru ei e ok, era parte integrata a OS-ului pe care visau sa-l faca, dar restul lumii? Nu au nici o justificare. Faza mai nasoala, e ca, probabil, au sa porteze modificaea astade filozofie si pe Safari Mobile, si atunci sa te tii distractie. Peste 60.000.000 de useri obisnuiti cu un mod de folosire vor face un double-take colectiv.

 • Tare revoltat mai esti.
  Mie imi place .

 • Pingback: Safari 5.2 confirma existenta unor Mac-uri cu Retina Display()