Apple intentioneaza sa implementeze noi senzori pentru detectarea contactului cu apa

  Inca de anul trecut existau informatii care dadeau de inteles ca Apple intentioneaza sa implementeze noi senzori in iDevice-uri cu ajutorul carora ar urma sa detecteze daca un terminal a fost lovit, a fost supus unor temperaturi extreme sau a fost afectat in vreun fel de catre utilizator. Intr-un recent brevet de inventie al companiei Apple s-a descoperit ca noi senzori pentru detectarea contacului cu apa ar putea fi implementati, senzorii functionand cu ajutorul unui “lipici” solubil care ar putea izola o deschizatura dintre doua componente care ar putea fi afectate de apa.

In one potential solution, Apple describes an “immersion detection mechanism” included as part of the internal components of a device. This water sensor could be covered in a water-soluble conductive glue that would electrically insulate the gap between two conducting pieces. In the event that an iPhone or another device were to be submerged in water, this conductive glue would be permanently eroded by the water. The system would detect a change in impedance of the path, and would signal an alert to a data processor that would log water exposure events within the device.

  Senzorul respectiv ar detecta contactul cu apa si cand dispozitivul ar fi dus inapoi la magazinul companiei Apple angajatii si-ar da foarte usor seaman care este problema cu el si nu l-ar primi in garantie. Pe de alta parte Apple se gandeste sa conecteze acest tip de senzori direct la procesorul iDevice-ului si cu ajutorul unei aplicatii ar putea citi tot ceea ce inregistreaza acestia fara ca utilizatorul sa poata verifica in vreun mod daca senzorul a fost declansat. Indiferent ce va alege Apple este clar ca un iPhone scapat in apa nu poate fi primit in garantie.