Un analist american a fost arestat pentru divulgarea unor informatii secrete cu privire la vanzarile terminalelor iPhone

  Un analist american a reusit sa obtina informatii confidentiale de la angajati ai SanDisk si Flextronics cu privire la vanzarile inregistrate de terminalele iPhone in intreaga lume. Informatiile au venit de la angajati care au primit bani, calatorii si cadouri pentru a primi documente in care erau detaliate informatii privind vanzarile inregistrate de catre iPhone-ul companiei Apple. Aceste informatii au fost mai apoi vandute pentru sute de mii de dolari catre diverse fonduri de investitii care desigur ca le-au folosit pentru a se imbogati si a inflienta bursa americana..

NEW YORK, Feb 17 (Reuters) – An outspoken research analyst who made waves by refusing to cooperate in the U.S. government’s broad insider-trading probe was charged with illegally supplying hedge funds with tips as part of his consulting service. The charges against the analyst, John Kinnucan of Portland, Oregon, were announced on Friday shortly before a former executive at flash memory chipmaker SanDisk Corp pleaded guilty to conspiring to divulge company secrets to an unnamed consultant. Kinnucan then funneled the information to hedge fund traders in California and New York in exchange for hundreds of thousands of dollars, investigators said. Between 2008 and 2010, investigators said, Kinnucan paid insiders with cash, trips and other benefits to get secret information, including sales trends for Apple Inc’s iPhone.

  John Kinnucan a profitat de relatiile sale cu angajatii din interiorul companiilor partenere ale Apple, a castigat sute de mii de dolari in baza lor si acum a fost acuzat de frauda, si conspiratie pentru divulgarea secretelor privind vanzarile. El impreuna cu alti apropiati au fost arestati si se afla in custodia autoritatilor americane care urmeaza sa ii trimita in judecata. Acesta este unul dintre cele mai mari procese de acest gen intentate unui anlist american care a divulgat informatii secrete cu privire la vanzarile inregistrate de un produs al Apple.