Prima Pagina Apple Tim Cook sustine ca Apple are mai multi bani decat ii sunt...

Tim Cook sustine ca Apple are mai multi bani decat ii sunt necesari pentru a functiona

  Aseara a avut loc intalnirea anuala a actionarilor companiei Apple si Tim Cook a vorbit despre strategia sa pe termen lung si despre unele schimbari care vor avea loc la nivelul alegerii membrilor echipei de conducere. Cook a declarat ca actionarii vor ramane in continuare fara dividendele pe care le asteapta de atat de multa vreme insa a afirmat ca Apple are in momentul de fata disponibili mult mai multi bani decat ar fi necesari pentru a functiona. Aproape 100 de miliade de dolari sunt disponibili companiei Apple insa doar o parte in bani lichizi iar Tim Cook considera ca suma este mult prea mare dar nu o imparte actionarilor companiei.

Chief Executive Officer Tim Cook, speaking today at an annual investor meeting, also said Apple was continuing “active discussions” about what to do with its $97.6 billion in cash and investments, saying the cash hoard was “more than we need to run a company.”

  Daca Apple are prea multi bani cred ca ar putea sa inceapa sa faca niste investitii mult mai importante altfel afirmatiile lui Tim Cook sunt absolut inutile. Practic acum CEO-ul Apple sustine ca are resurse financiare prea mari dar nu ia masuri pentru a investi acei bani in diverse facilitati care ar oferi companiei avantaje serioase pe termen lung. Totusi cred ca actualele procese in care este compania implicata ar putea-o ajuta sa scape de macar o parte din acei bani.

 • Alex

  Si totusi? De ce nu investest banii in alte proiecte(inventii) profitul apple sunt ferm convins ca va ajunge la o suma colosala in urmatorii ani… Ce se urmareste oare?

 • average

  Pai o societate pe actiuni are singurul motiv de a exista, acela de a le face bani actionarilor.
  Ce rost au toti banii aia daca actionarii nu au nici un castig si investitii nu se fac ?
  Iti vinzi actiunile ca sa faci profit. Asta suna a joc la bursa si nu a actionariat serios.
  Ma mir cum legea americana nu-i obliga sa plateasca dividende, din moment ce au profit.
  Sau se urmareste concentrarea actiunilor in mainile catorva actionari ?

 • Valy

  Ee.. Mai taie din ele da le….. Pai daca a spus asta ca si cum ar fi o problema eu zic ca se rezolva usor.

 • crixalis

  Mai bine ar ieftinii produsele daca il dau banii afara din casa. Pun pariu ca tot ar castiga daca ar avea preturi mai normale.

 • Adrian

  Sau daca am avea noi salarii mai normale…

 • Richard

  Sa cumpere o parte din Google si sa opreasca Androidul:)

 • average

  Richard – esti ruda cu Steve Jobs ? Vezi sa nu faci si tu cancer de pancreas din cauza ofticii .