Tim Cook sustine ca Apple are mai multi bani decat ii sunt necesari pentru a functiona

  Aseara a avut loc intalnirea anuala a actionarilor companiei Apple si Tim Cook a vorbit despre strategia sa pe termen lung si despre unele schimbari care vor avea loc la nivelul alegerii membrilor echipei de conducere. Cook a declarat ca actionarii vor ramane in continuare fara dividendele pe care le asteapta de atat de multa vreme insa a afirmat ca Apple are in momentul de fata disponibili mult mai multi bani decat ar fi necesari pentru a functiona. Aproape 100 de miliade de dolari sunt disponibili companiei Apple insa doar o parte in bani lichizi iar Tim Cook considera ca suma este mult prea mare dar nu o imparte actionarilor companiei.

Chief Executive Officer Tim Cook, speaking today at an annual investor meeting, also said Apple was continuing “active discussions” about what to do with its $97.6 billion in cash and investments, saying the cash hoard was “more than we need to run a company.”

  Daca Apple are prea multi bani cred ca ar putea sa inceapa sa faca niste investitii mult mai importante altfel afirmatiile lui Tim Cook sunt absolut inutile. Practic acum CEO-ul Apple sustine ca are resurse financiare prea mari dar nu ia masuri pentru a investi acei bani in diverse facilitati care ar oferi companiei avantaje serioase pe termen lung. Totusi cred ca actualele procese in care este compania implicata ar putea-o ajuta sa scape de macar o parte din acei bani.