Mobile World Congress 2012 – conferinta la care Apple nu participa dar pe care o influenteaza

Intre 27 februarie si 1 martie va avea loc Mobile World Congress 2012, o conferinta internationala la care vor participa o mare parte dintre producatorii de terminale mobile. Regele show-ului va fi Android-ul deoarece extrem de multe telefoane mobile si tablete cu acest sistem de operare vor fi prezentate atunci si multa lume asteapta sa vada de la HTC, LG sau Sony Ericsson primele smartphone-uri cu procesoare quad-core. Samsung nu va prezenta Galaxy S III-ul in cadrul MWC 2012 insa o va face putin mai tarziu deoarece va organiza o conferinta speciala pentru dezvaluirea sa.

Ceea ce nu se spune despre MWC 2012, cum nu s-a spus nici despre CES 2012 prea mult, este ca majoritatea producatoilor de terminale si-au gandit dispozitivele pentru a concura cu iPhone 4S si tableta iPad 2. Fiecare terminal mobil de acolo a fost conceput avand in “gand” cel mai bine vandut smartphone si cea mai bine vanduta tableta la nivel global iar asta se va vedea in tot ceea ce vor prezenta producatorii.In momentul de fata niciun producator de terminale Android nu se poate apropia de iPhone 4S cu vreun produs distinct insa dupa MWC 2012 cred ca vom avea cateva smartphone-uri care vor starni interesul multora.

“Stelele” MWC 2012 sunt desigur smartphone-urile cu procesoare quad-core care ar trebui sa aduca performante exceptionale la preturi accesibile si ar trebui sa fie mai bune decat tot ce are Apple de oferit. E greu de spus daca va exista vreun producator care sa ofere asa ceva insa eu unul sunt foarte interesat sa vad ce terminale mobile vor fi prezentate incepand de luni pentru ca s-ar putea sa existe un iPhone killer printre ele.

14 COMENTARII

  1. Well, are un sistem de operare mai fiabil, este mai usor de tinut in mana, are un App Store cu mult mai multe aplicatii, are o camera mai buna, arata mai bine, etc, etc, etc.

  2. Si care sunt diferentele de pret, de ce e dreptunghiular si nu patrat, de ce e al si nu violet. Orice producator sanatos la cap incearca sa vada un produs mai bun decat cel care e in top. Aia care nu gandesc asa o sa moara in cativa ani, fie ca voua va place sau nu, fie ca voi iubiti Android-ul sau nu.

  3. @zaone,nu a fost o intrebare sarcastica sau cu dublu sens
    vream sa vad daca raspunzi scurt si la subiect (nu incerc sa fac polemici )

  4. Toate telefoanele au plusuri si minusuri, in general alea gen tigaie incep cu un minus la design. BlackBerry e complicat si nu e pentru oricine, Nokia nu are multe aplicatii disponibile, Windows Phone e inca mic si trebuie sa se mai dezvolte.

  5. cu siguranta cei de la Samsung au pornit vanatoarea….s-au tot saturat sa fie pe locul 2 si ei si ceilalti …eu sint curios da “aia” care vin cu “retina display” cu ce ne vor da pe spate…:))))

  6. @zaone daca ai renunta la iphone pt un motiv serios ce alt device ti-ai cumpara si de ce???
    cindva scriai ca blackberry sufera de ceva vreme incoace,,
    htc da vina pe apple
    windows mobile e la inceput si nu da semne ca o sa creasca
    samsung fac niste caramizi si copiaza apple
    un motiv serios sa renunti la apple nu ar fi
    dar daca???
    Multumesc anticipat

  7. @castravete nu caut sa fac polemici
    cer cite un sfat
    nu este device perfect 100%,pt unii probabil ca este
    gusturile nu se discuta in schimb rezultatele vorbesc de la sine
    aici nu e vb de fanboy

  8. uite cazul meu.am fost fan Apple pana in panzele albe , veneram tot ce aparea. declinul la mine a inceput cu Ip4. cum e posibil ca un tel cu probleme la semnal/antena sa fie cel mai vandut. am tinut 3gs pana la aparitia 4s. cumparat in prima zi de la lansare.. in prima luna l-am schombat din cauza problemelor la semnal. al doilea avea aceiasi problema. vandut si am trecut la motorola defy+. obisnuit cu rapiditatea ios nu m-am obisnuit prin urmare am trecutla samsung care imi da o viteza ceva mai mare.variante la apple: moto razr, Bb 9900, galaxy nexus , samsung galaxy s2. toate sunt pe telefonie superioare apple. pe partea de soft toate sufera pt ca nu au ecosistemul dezvoltat. astept galaxy 3 pentru viteza .
    postat de pe Nexus S

  9. @castravete problema cu semnal poti remedia cu un bumper sau usor si simplu fara nci un ban: nu tii degetul la antena gate cand vorbesti la telefon… rezolvat “problema” cu antena…. ai dat de iphone ca avea problema cu antena pentru niste smartphoneuri care sunt bune la antena dar la rest nu… nu scriu din rautate, dar ai facut o prostie… E decizia ta, tu stii ce faci… daca iti plac androizii alea care le-ai cumparat, sa le folosesti sanatos… Apropo am vazut ca scrii de pe galaxy nexus, cum ti se pare o minitableta de aia dupa un iPhone 4s? Chiar ma intereseaza, ca inca nu am auzit asa ceva ca cineva trecea de la iPhone 4s la un nexus s sau s2…

  10. @Soulyd de ce ti se pare asa ciudat ca a trecut la altceva ? iphone nu e buricu pamantului …. bumper nu e o rezolvare , e doar o peticeala … trebuiau sa le retraga si sa rezolve problema …