Google \”Assistant\” – raspunsul Google pentru Siri

Google Assistant

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca Google lucreaza la dezvoltarea unui competitor pentru Siri numit Majel. Proiectul celor de la Google se anunta a fi unul extrem de interesant, conform dezvoltatorilor sai, deoarece rezultatul final al trebui sa fie mai bun ca Siri din multe puncte de vedere. Google se concentreaza pe dezvoltarea unui sistem care nu este centrat pe oferirea de rezultate ale unor cautari ci este centrat pe oferirea tuturor informatiilor importante intr-un format recunoscut de un calculator si, poate cel mai important, este centrat pe oferirea API-urilor necesare pentru a dezvolta aplicatii care sa funcitoneze cu el.

Well our friends over in Mountain View, never ones to miss out on an opportunity to compete, have come up with their own answer to Siri, Google ‘Assistant’ (earlier reports had it pegged as ‘Majel,‘ I have no idea whether that name was scrapped but do know that ‘Assistant’ is not a part of GoogleX as Majel was). Google has had the in-house voice technology for ages — it hired Mike Cohen, the guy who started Nuance. But ‘Assistant’ is set to go beyond Siri in many ways, most importantly in that the search company will retain complete control of all the layers involved.

  Google a fost luata complet prin surprindere de Siri si acum incearca sa ajunga Apple din urma insa sper ca tot ceea ce ni se prezinta acum ca “zvonuri” sa se adevereasca in realitate pentru ca de obicei produsele despre care se discuta mult si sunt prezentate ca grozave se dovedesc a fi exact contrariul. Google isi propune sa lanseze Google “Assistant” in al patrulea trimestru fiscal al anului 2012 insa data nu este sigura deci Android 5.0 ar putea veni fara el.