OS X Mountain Lion Developer Preview 2 disponibil, aduce noi masuri de siguranta pentru utilizatori

  In cursul noptii trecute compania Apple a lansat cel de-al doilea developer preview pentru sistemul de operare OS X Mountain Lion si dezvoltatorii au ocazia de a instala un build care ar trebui sa aiba mult mai putine buguri si ar trebui sa aiba performante mult mai bune. Noul build are numarul de cod 12A154q si Apple nu a precizat ce anume a schimbat in el insa mai jos aveti listate 3 dintre cele mai importante noutati descoperite deocamdata de catre cei care au instalat aceasta versiune a OS X pe propriile Mac-uri.

  V-am spus ca in OS X Mountain Lion exista un Notifications Center care functioneaza aproape la fel ca in iOS iar in noul build primim notificari cu privire la mesajele directe sau mentiunile noi facute pe reteaua de socializare Twitter. Toate aplicatiile ofera notificari pentru acest gen de interactiuni insa pe Mac nu exista o metoda nativa de a fi notificati in legatura cu primirea lor dar Apple pare sa fi rezolvat problema in OS X Mountain Lion.

  A doua noutate importanta implementata in OS X Mountain Lion este posibilitatea de a sincroniza tab-urile prin iCloud cu toate iDevice-urile. Safari are cum un buton in partea stanga a meniului care permite utilizatorilor sa sincronizeze tab-urile deschise pe Mac cu Safari de pe iOS. De indata ce faceti acest lucru acele tab-uri vor fi deschise pe browserul Safari de pe propriile iDevice-uri care sunt logate la acelasi Apple ID.

  La final avem implementat un nou sistem de securitate care ne anunta atunci cand o aplicatie incearca sa acceseze agenda noastra de contacte. Apple ne da posibilitatea de a refuza accesul acelei aplicatii la agenda de contacte insa fara el aplicatia s-ar putea sa nu functioneze corespunzator sau ar putea sa nu functioneze deloc. Masura de securitate a fost implementata dupa scandalurile care au avut loc acum cateva saptamani, scandaluri in care Apple a fost acuzata ca nu protejeaza suficient de bine utilizatorii.

  Cam atat despre OS X Mountain Lion Developer Preview 2, el puate fi descarcat de catre dezvoltatorii de aplicatii pentru Mac direct din portalul dedicat lor pe site-ul Apple.

4 COMENTARII

  1. DIn cate se pare urmatoarea versiune a os x va fi 10.8, nu 10.7.4 cum ne asteptam. Aceeasi chestie s-a intamplat si cu os x lion.

  2. @ Alexander: OS X Lion va continua sa obtina support din partea apple, paralel cu dezvoltarea lui MLion!

    Cand OS X Lion s-a lansat Apple a oprit cumva dezvoltarea update-urilor pentru Snow Leopard? Nu cred!