Aplicatiile Retina pentru iPhone 4/4S afiseaza grafica Retina pe iPad 3

  In 2010 Apple lansa tableta iPad 1 si atunci compania introducea un sistem care permitea utilizatorilor sa dubleze rezolutia imaginilor aplicatiilor pentru iPhone in ideea de a le rula pe tableta. Practic o aplicatie pentru iPhone/iPod Touch putea fi rulata pe iPad in asa-zisul 2x mode care practic dubla rezolutia elementelor grafice si afisa aplicatia pe intreg ecranul tabletei iPad desi din punct de vedere grafic totul era afisat la o rezolutie foarte slaba. Acest sistem exista de 2 ani de zile si pentru tableta iPad 3 el permite utilizatorilor sa utilizeze aplicatiile Retina pentru iPhone si sa afiseze grafica mult mai buna decat versiunile special facute pentru tableta iPad.

I just tested this with NBA Jam, which the iphone version looked like crap on my ipad 1, but looked great through retinapad when I had it jailbroken since it was tricked into loading the iphone 4’s retina enable graphic assets. Now, on my brand spankin’ new ipad third gen, it looks fantastic, without retinapad, just by enabling the 2X option at the bottom right of the screen.

  Mai exact, versiunea pentru iPad/iPad 2 a unei aplicatii va fi afisata pe iPad 3 cu grafica nativa, dupa cum vedeti in partea stanga a imaginii de mai sus. Versiunea Retina pentru iPhone a aceleaiasi aplicatii va fi afisata cu grafica mult mai buna in 2x mode pe iPad 3 si imaginea din mijloc sta drept dovada a acestui lucru. Versiunea Retina pentru iPhone rulata in 2x mode ar afisa grafica aproape la fel de buna precum versiunea Retina special facuta pentru tableta iPad 3 deci daca e sa alegeti intre o aplicatie pentru iPad si una Retina pentru iPhone atunci pentru iPad 3 alegeti-o pe cea Retina pentru iPhone deoarece grafica va avea o calitate mult mai buna.

  Aplicatiile universale ar trebui sa fie afisate doar cu rezolutia pentru iPad deci nu veti putea forta afisarea unor elemente grafice de inalta calitate pe iPad 3 desi ele exista pentru iPhone 4. Ceea ce a facut Apple este foarte complicat insa foarte inteligent deoarece putem utiliza aplicatiile Retina pentru iPhone direct pe tableta iPad 3 si elementele grafice sunt mult mai clare decat cele din aplicatiile special facute pentru iPad 1/2.