iPad 3 – un succes aproape la fel de mare precum iPhone 4S

The New iPad

  Aseara compania Apple a anuntat ca 3 milioane de tablete iPad au fost vandute in weekend-ul lansarii, cifra fiind cea mai mare inregistrata vreodata la lansarea unei tablete. Facand o comparatie cu tableta iPad 1 va spun ca 1 milion de exemplare ale acelui produs au fost vandute in abia 28 de zile de la lansare si cifra de 3 milioane de unitati vandute a fost atinsa la 80 de zile de la lansarea oficiala. Desi succesul iPad 3 pare enorm, trebuie avut in vedere faptul ca iPad 1 a fost lansata initial doar in SUA si abia doua luni mai tarziu a fost lansata in cateva tari din Europa si de pe alte continente.

  Fata de iPad 1 era normal sa vedem o diferenta foarte mare in vanzari, dar oare cum sta situatia daca facem o comparatie cu iPhone 4S? Ei bine Apple a vandut 4 milioane de terminale iPhone 4S in weekend-ul lansarii insa dispozitivul a fost disponibil in 7 tari de pe glob si nu in 10 asa cum a fost cazul tabletei iPad 3. iPhone 4S a fost lansat in alte cateva tari doua saptamani mai tarziu si in Romania a ajuns la abia o luna de la lansarea oficiala. Tableta iPad 3 va fi lansata in inca 25 de tari vineri si vom ajunge la 35 de tari care au tableta disponibila pentru achizitie.

  Practic Apple a avut parte de vanzari record pentru ca a reusit sa produca indeajuns de multe unitati pentru a lansa dispozitivul in foarte multe tari. Daca lansarea de acum ar fi avut loc in aceleasi conditii precum cea pentru iPad 1 atunci lucrurile ar fi fost complet diferite. Pentru iPad 2 Apple nu a publicat cifre oficiale privind vanzarile in primul weekend.