Apple ne ofera o explicatie oficiala pentru incarcarea suplimentara a noii tablete iPad

  Saptamana aceasta si saptamana trecuta am vorbit despre o mica “problema” legata de bateria noii tablete iPad care continua sa se incarce pentru inca doua ore dupa ce iOS-ul spune ca ea ar fi complet incarcata. Pentru ca discutiile au scapat de sub control compania Apple ofera in sfarsit o explocatie oficiala, prin intermediul celor de la AllthingsD, pentru incarcarea suplimentara a tabletei iPad. Practic dispozitivul arata ca este 100% incarcat inainte ca acest lucru sa se intample insa continua sa se incarce apoi se descarca putin, se reincarca si procesul continua pana cand deconectam dispozitivul de la alimentator.

So, here’s how things work: Apple does in fact display the iPad (and iPhone and iPod Touch) as 100 percent charged just before a device reaches a completely charged state. At that point, it will continue charging to 100 percent, then discharge a bit and charge back up to 100 percent, repeating that process until the device is unplugged. Doing so allows devices to maintain an optimum charge, Apple VP Michael Tchao told AllThingsD today.

“That circuitry is designed so you can keep your device plugged in as long as you would like,” Tchao said. “It’s a great feature that’s always been in iOS.”

  Explicatia vine de la un vicepresedinte al companiei Apple si el spune ca acest sistem a existat in iDevice-uri de la bun inceput iar rolul sau este de a proteja bateria. Desi explicatia este logica, ea totusi nu acopera oprirea subita a incarcarii dupa abia doua ore deoarece acest lucru nu ar trebui sa se intample daca luam in calcul tot ceea ce v-am detaliat de mai sus. Chiar si asa, cei de la Apple spun ca vom avea parte de o autonomie de 10 ore indiferent pentru cate ore tinem tableta iPad la incarcat dupa ce ea spune ca este complet incarcata si acelasi lucru pare a se aplica la toate iDevice-urile.