iOS aduce pentru Google incasari de 4 ori mai mari decat Android OS

  Desi este cunoscut faptul ca Google nu castiga foarte multi bani din platforma sa pentru terminale mobile, un recent set de documente prezentate unei instante releva faptul ca iOS-ul este mult mai profitabil decat Android-ul pentru Google. In perioada 2008 – 2011 Google sustine ca a castigat 550 de milioane de dolari din Android OS insa suma incasata din platforma iOS, unde avem Google Maps si serviciul Search, ar fi de 4 ori mai mare. Diferenta sta in popularitatea platformelor deoarece iDevice-urile au fost mult mai populare in acea vreme si au o baza de utilizatori ceva mai mare insa chiar si asa vorbim despre sume foarte mari care vin de la o platforma concurenta si nu de la cea proprie.

Android generated less than $550m in revenues for Google between 2008 and the end of 2011, if figures provided by the search giant as part of a settlement offer with Oracle ahead of an expected patent and copyright infringement trial are an accurate guide. The figures also suggest that Apple devices such as the iPhone, which use products such as its Maps as well as Google Search in its Safari browser, generated more than four times as much revenue for Google as its own handsets in the same period.

  Practic intre 2008 si 2011 Google ar fi incasat de la Apple aproximativ de 2.2 miliarde de dolari pentru licnetierea propriilor servicii si acum va puteti face o idee in legatura cu banii pe care Apple ii cheltuie pentru a intretine platforma iOS. Ma asteptam ca Android-ul sa produca mai mult si mergand pe ideea bunei credinte nu cred ca Google ar fi ascuns alte venituri instantei in fata careia au fost prezentate documentele.