Ce inseamna pentru noi lansarea unui iPhone 5 cu o carcasa fabricata din “metal lichid”?

  Saptamana aceasta a fost lansat un zvon care ne sugera ideea ca viitorul terminal iPhone produs de catre compania Apple ar putea avea la baza o carcasa fabricata din “metal lichid”. Tehnologia care permite fabricarea unei asemenea carcase a fost achizitionata de catre Apple acum aproape doi ani de zile insa oare ce presupune ea? Ei bine va puteti imagina deja ca nu vorbim despre ceva lichid insa materialul din care ar putea fi construita carcasa noului iPhone are la baza metale precum titaniu, nichel, cupru si zirconiu(plus altele) si ar urma sa fie foarte rezistent la lovituri/zgarieturi, dar si foarte usor.

The material known as liquidmetal is not actually liquid. It was discovered back in 1992 at the California Institute of Technology and it’s made of a mix of titanium, nickel, copper, and zirconium, among other metals. The resulting material is very tough, light, and it’s said to feel as smooth as liquid or glass when touched; hence the name. Liquidmetal has been used in various consumer electronics and gadgets by now due to its special properties: it’s very durable, it has the lightness of plastic, it’s scratch resistant and smooth to the touch. SanDisk used it for one of its Cruzer USB flash drives and Sansa MP3-players, as well as in certain Vertu phones under Nokia’s umbrella.

  Acest material ar fi la fel de usor precum plasticul, dar ar fi mult mai rezistent si foarte placut la atingere iar unele companii deja fabrica dispozitive in baza sa. Desi Apple a platit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru a utiliza tehnologia “metalului lichid” in terminalele sale, deocamdata doar la iPhone 4 a fost ea utilizata si mai exact doar la “cheitele” cu ajutorul carora scoatem cartela SIM din terminal. Practic Apple nu si-a utilizat in totalitate drepturile dar ar putea sa o faca in viitor.

  In concluzie, utilizarea tehnologiei “metalului lichid” pentru a produce carcasa urmatorului iPhone ne-ar aduce un dispozitiv cu o carcasa foarte dura, usoara ca una de plastic, insa placuta la atingere si rezistenta la zgarieturi, dar ramane de vazut daca Apple o va produce.