Prima Pagina Apple Apple nu atrage atentia investitorilor romani

Apple nu atrage atentia investitorilor romani

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca Apple a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti si ca primele actiuni au fost cumparate de catre romani. De atunci si pana acum lucrurile au inceput sa se puna in miscare si in Romania s-au vandut actiuni Apple de aproximativ 60.000€ sau 257.053 RON. Daca facem un mic calcul, la pretul unei actiuni Apple de acum, rezulta ca s-au vandut putin peste 130 de actiuni in Romania, o cifra nesemnificativa, care releva faptul ca prea putini investitori sunt interesati de compania americana.

  Valoarea actiunilor companiei Apple a fluctuat in ultimele saptamani, unii probabil au profitat de ocazie pentru a cumpara cand pretul a fost ceva mai mic, altii poate sunt speriati de pretul destul de mare al unei singure actiuni, insa in viitor cred ca mai multi investitori isi vor face curaj sa cumpere. In general pretul actiunilor Apple creste imediat dupa o conferinta de prezentare a unui produs, iar WWDC 2012 va avea loc pe 11 iunie, deci inaintea acelei date poate ca ar fi bine sa investiti in actiunile companiei.

 • claudiu91

  eu nu asi investi in apple… este si o vorba tot ce urca trebuie sa si coboare… daca va “inova” la fel cum a inovat cu 4s sigur actiunile vor scadea drastic… plus ca sgs 3 pana va aparea urmatorul iphone va avea vanzari excelente

 • Bogdan

  pai actiunile sunt scumpe bre si leverage-ul e mic 🙂
  oricum bvb e un fel de get together asa intre cativa “prieteni”. Ca sa poti tranzactiona ceva trebuie sa petreci ceva timp urmarind evolutia acelui ceva, sa-i inveti obiceiurile, ce misca pretul si de ce. Apple e nou aparut in ochii unor indivizi care au avut pana acum (si vor avea…) alte griji…
  Pun pariu ca cel putin jumate din investitori sunt entuziasti de idee in sine (cumparam actiuni apple) nu cred ca cineva se gandeste deja la vreo schema magica de investit in aceste actiuni.

 • BVB e prea putin lichida. Cumperi si ramai cu ele in ograda, n-ai cui sa le vinzi. De ce sa cumperi de la BVB cand poti sa le tranzactionezi direct la mama lor acasa? Sunt si alte inconveniente, legate de orarul de tranzactionare si altele.