Prima Pagina Apple Iata de ce Mac-urile si iDevice-urile sunt atat de rezistente(Video)

Iata de ce Mac-urile si iDevice-urile sunt atat de rezistente(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3ZhVOy-ytJY[/youtube]

  Daca ati detinut un iDevice sau un Mac pentru cativa ani de zile, atunci sigur ati observat ca materialele din care sunt construite aceste produse rezista in timp mult mai bine decat altele. De la omul care ne-a explicat cum functioneaza accelerometrul din smartphone-uri avem acum un clip video in care ne este explicat procesul numit, in engleza, anodizing. Acest proces este utilizat de Apple pentru a trata carcasele Mac/iDevice-urilor si el este extrem de important deoarece le face mult mai rezistente.

  Practic procesul respectiv presupune ca bucatile de aluminiu/titaniu, din care sunt facute carcasele produselor Apple, sa treaca printr-un proces de corodare, apoi printr-un proces de vopsire cu vopsea colorata si in final printr-un proces de fierbere care imbina aluminiul/titaniul cu vopseaua si astupa porii deschisi in urma corodarii. Procesul acesta le permite celor de la Apple sa faca produse care nu sunt afectate in timp de corodare si in clipul video de mai sus aveti o explicatie detaliata a intregii tehnologii.

 • alex razvan

  super tare.interesant,bine de stiut.si asus au laptopul acela subtire copie dupa macbook air ,facut tot din aluminiu.mai sunt si altii care copiaza,sau mai bine spus evolueaza 🙂

 • Anonymous

  De parca celelalte calculatoare sau laptopuri ruginesc ! Asta este pentru a le da un aspect mai interesant, nu pt a le spori rezistenta.
  De laptopuri cu carcasa de magneziu, nu ati auzit inca ? magneziul e de vreo zece ori mai scump decat aluminiul corodat.
  Si policarbonatul ala din care sunt facute HTC One X si SGS 3 e mai scump decat sticla aia oridinara din iPhone.

 • Sherman

  2@:
  Tu nu te vezi cat poti sa aberezi android fan boy?
  Esti frustrat rau prietene. Daca si telefoanele alea au materiale de calitate superioara inseamna ca zboara caii!
  Mai scoate ceva interesant! Hai, ca asteptam!

  Apropo eu utilizez si macbook pro+ iphone 4s
  , dar si samsung galaxy. Sincer nu as da niciodata un iphone pe un sg2-3, asta ca sa nu mai vorbim de laptopuri.
  Ramai in verzeala ta!

 • Liviu

  Pai frați buni , anodizarea s-a făcut la noi de multe decenii in industria chimica de pe vremea lui impuscatu. Vedeam asta de mic copil in secția de anodizare si mi-au rămas pe creier condițiile groaznice de respirator de acolo. Exact aceeași tehnologie de corodare, protejare a suprafetei si apoi tratamentul termic final , urmat de finisarea finala a suprafetei prin matuire samd.