Angajatii unui Apple Store au fost acuzati de discriminare pentru ca au refuzat sa vanda produse Apple unor anumiti clienti din cauza nationalitatii lor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FBDFILJ8tkM[/youtube]

  Apple este o companie care a dat nastere multor controverse de-a lungul timpului, insa ceea ce urmeaza sa va povestesc astazi v-ar putea soca. Se pare ca in interiorul companiei ar exista o politica in baza careia angajatii ar fi obligati sa nu vanda produse Apple catre cetateni ai Cubei, Iranului, Coreei de Nord sau a altor state cu care SUA nu are relatii diplomatice prea bune. Acest lucru l-au aflat doi cetateni iraniei carora le-a fost interzisa posibilitatea de a cumpara produse Apple dupa ce angajatii companiei i-au auzit vorbind in farsi. O echipa a unui canal de stiri a facut un reportaj pe marginea problemei, in clipul de mai sus aveti totul prezentat si atitudinea angajatilor pare a fi foarte ciudata.

  Desi managerul unui magazin Apple ar fi aratat echipei de stiri un document intern in care se specifica foarte clar ca produsele Apple nu pot fi vandute cetatenilor anumitor tari decat in situatia in care guvernul federal permite acest lucru, un reprezentant al serviciului de customer care a negat existenta politicii. Acelasi lucru a fost facut si de un reprezentat al guvernului american care sustine ca in SUA companiilor nu le este interzisa comercializarea anumitor produse catre cetatenii iranieni sau cetatenii altor tari. Intregul caz este destul de ciudat si eu unul cred ca totul se rezuma doar la un exces de zel al angajatilor.

9 COMENTARII

  1. Doar e o companie americana condusa de guvern,nu degeaba se vrea a fi numarul 1 in lume,e lesne de inteles discriminarea asta…..Sunt USA si facem ce vrem…

  2. Cum exces de zel daca in video-ul ala ne este aratata politica apple cu privire la acest lucru..ciudata chestia asta..dupa parerea mea cat timp sunt dispus sa cumpar un produs fac ce vreau cu el dupa ce il achizitionez

  3. Probabil e pus semnul de egalitate intre refuzul accesului la teatru daca esti imbracat in bermude si vanzarea catre cetateni ai unor state dubioase .

  4. In Iran exista si se comercializeaza si Coca-Cola, si produse Apple, originale… Binenteles, au si o gramada de replici, gen “Made in China” sau Made in … altele. Iranienii, in special tineretul, au o conceptie destul de occidentala, la modul general, insa sunt sub conducerea pe care o stim toti (din aceasta cauza sunt si sub embargou…). Ar surprinde multa lume, dar sunt foarte moderni si trendy, si incearca sa “iasa” de sub imaginea generala creata de politica dusa de conducere.
    Revenind la subiect, chiar sunt consumatori de produse Apple (cand a aparut iPhone 4, in urmatoarea luna il si aveau destui instariti…). Iar ceea ce s-a intamplat in acel magazin, si eu inclin sa cred ca vina este exclusiv a angajatilor.