Prima Pagina Apple 16 persoane au fost condamnate la pedepse cu inchisoarea pentru achizitionarea de...

16 persoane au fost condamnate la pedepse cu inchisoarea pentru achizitionarea de produse Apple folosind carti de credit false

  Timp de 2 ani de zile 16 persoane au achizitionat produse Apple in valoare de 1 milion de dolari din diverse magazine americane ale companiei. Pentru achizitii ei au folosit carduri false, deci Apple nu a incasat vreun ban in urma tranzactiilor facute in magazine, insa hotii au scos macar jumatate din suma respectiva vanzand produsele ca si noi. Dupa 2 ani si jumatate de fraude persoanele au fost arestate de catre politia americana si seful grupului infractional a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea de 4.5 – 9 ani. Fratii sai implicati de asemenea in grup au primit pedepse cu inchisoarea de 1 pana la 3 ani si respectiv doi pana la sase ani.

Shaheed Bilal, 29, was sentenced to 4 1/2 to 9 years behind bars for running a cybercrime ring that created counterfeit credit cards and used them in Apple stores across the country. The ring, which also included Bilal’s brothers and girlfriend, purchased more than $1 million worth of iPads, iPhones and MacBooks over 2 1/2 years starting in 2008 and sold them to dealers in stolen goods in Brooklyn, N.Y. They purchased credit card numbers online, probably from traffickers in Eastern Europe, according to a joint investigation by the Manhattan District Attorney and the United States Secret Service. 

  Aceasta este una dintre cele mai mari fraude americane care implica magazine ale Apple si este uimitor ca ei au reusit sa faca totul timp de doi ani si jumatate de zile fara a fi prinsi mai devreme.

 • Danpuf

  Asa ajung ipad-urile la juma de pret, oleee

 • Mi se pare foarte putin 4.5 – 9 ani pentru ceea ce-au facut, serios vorbesc.

  P.S: “Deasemenea” se scrie despartit: de asemenea :).

 • rares74

  2 ani sa dureze pana sa se prinda?? in America? pai in Romanica 20 de ani cumparau baietii si nimeni nu observa nimic 🙂

 • Daddy

  In astfel de cazuri idee este sa sti cand sa te opresti….

 • Liviu mica

  A fost posibila doar prin prisma faptului ca in state nu iti cere nimeni pinul la cartea de credit. Doar dai cu semnatura si pleci linistit. Daca sunt bani pe card se aproba tranzactia daca nu sunt bani nu se aproba. Deci si treaba cu NFC e trasa de urechi – frauda la greu ….

 • Claudiu daniel

  Nici in Europa peste tot nu i-ti e cerut sa introduci codul pin ! In Franta por exemplu nu-ti cer nici un document dar trebuie sa introduci pinul . Liviu sunt de acord ca daca nu sunt bani in cont nu poti face nimic !! Deci nu inteleg cum Apple nu a incasat nimic!!! Probabail au folosit o alta metoda mai sofisticata !