Apple va investi 1 miliard de dolari intr-un nou centru de date

  Dupa dezvotarea centrului de date din Carolina de Nord in baza caruia functioneaza iCloud-ul, Apple intentioneaza sa construiasca unul asemanator in Reno, Nevada. Un reprezentant al Apple a fost prezent la un consiliu local al zone in care urmeaza sa fie construit acest centru de date, plus alte facilitati, si se pare ca in decursul a 10 ani de zile va fi investita suma de 1 miliard dolari. Totul ar urma sa inceapa in luna august cand Apple intentioneaza sa demareze proiectul, iar pana la sfarsitul anului 2012 totul ar trebui sa fie terminat si functional.

Today, the Washoe County Board of Commissioners is considering abatements for Apple’s planned data center in the Reno Technology Park, located east of Sparks along Interstate 80.  Mike Folks, an Apple spokesman, said the company planning for the project to become operational later this year. 

“We’re looking at a 30-year relationship,” Folks told commissioners.

  Project Jonathan se numeste proiectul imobiliar al celor de la Apple si deocamdata nu se stie pentru ce va fi utilizat acest centru de date, insa probabil Apple intentioneaza sa lanseze noi servicii online care au nevoie de o infrastructura puternica pentru a functiona.