Prima Pagina Apple Apple castiga un brevet de inventie pentru o tehnologie ce permite incarcarea...

Apple castiga un brevet de inventie pentru o tehnologie ce permite incarcarea prin inductie

  Recent companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie, care probabil nu va ajuge sa fie vreodata aplicat in viata reala, ce permite incarcarea dispozitivelor electronice fara fir. Incarcarea prin inductie nu este o tehnologie noua, insa cei de la Apple au brevetat o metoda prin care un dispozitiv electronic poate fi incarcat prin inductie cu ajutorul unui dock special. Desigur ca inginerii companiei dezvolta in mod constant tehnologii de acest gen si rareori vedem vreuna implementata intr-un iDevice, dar poate anul 2012 ne va aduce ceva interesant prin iPhone 5.

Apple has received a Granted Patent relating to circuits, methods, and apparatus for adapters, such as inserts and cable adapters, and docking stations that include one or more of the following: reradiating antennas to enhance wireless signal integrity, inductive charging circuits, and wireless or optical data links. To date, Apple has yet to debut an inductive charging dock for iOS devices. …a docking station that includes a reradiating antenna and an inductive charging circuit for inductively charging a handheld device. As shown, the dock housing is configured to receive a handheld device. While the dock housing is shown to receive the handheld device in an upright position, other dock housing configurations for receiving the handheld device along its other sides are also possible.

  Daca Apple va decide sa implementeze in iPhone 5 o metoda de incarcare prin inductie, atunci teoretic folosind un dock special vom putea incarca terminalul numai prin plasarea sa intr-o anumita zona a acelui dock. In momentul de fata tehnologiile de acest gen nu sunt chiar atat de populare, insa daca Apple va decide sa lanseze un iDevice compatibil cu ele, atunci incarcarea prin inductie ar putea deveni un standard in smartphone-urile ce urmeaza sa fie lansate in viitor.

 • Ion

  Nu vreau sa starnesc polemici dar samsung galaxy s2, s3, htc evo 4g, poate si altele se pot incarca prin inductie….
  E plin netul de clipuri cu ele.
  Deci cum inregistrezi un brevet pentru ceva ce exista deja?

 • Claudiu daniel

  Astfel castiga mai mult loc decat de la sim. Castiga cat pt 7 sim uri ! Ion poate e ceva diferit superior !!

 • Ciprian-Florin Barsan

  Poate nu sunt atat de populare, dar eu am tehnologia asta la periuta de dinti.

  Este o periuta electrica Oral B Triumph, produsa de Braun.

  Este foarte interesant modul de incarcare dar dureaza cam mult. Nu stiu de cat are acumulatorul ca sa va zic, dar cam sta 7-8 ore la incarcat.

  Si in alta ordine de idei tot nu ai scapat de fire, docul are fir cu transformator in prima, si pe ea o asez doar in doc fara nici un fir. Deci daca am la periuta de dinti ar fi pacat sa nu am la iPhone, dar ma indoiesc ca va fi la urmatorul iphone.

 • DrMe

  Felicitari pentru periuta Oral-B. Eu stiu ca au un acumaltor de generatie mai veche dar care permite acestei periute sa aiba o viata mai indelungata. 5-6 ani de zile. SI este bine sa fie descarcat maxim si incarcat maxim de fiecare data, astfel ii prelungim “viata”.
  La iPhone, nu cred ca vor veni cu un astfel de acumulator, nimeni nu sta sa descarce telefonul de tot si apoi sa il reincarce + ca mai folosim si incarcatorul la masina , etc. Asa ca probabil va fi un lit-ion dar care sa aiba la fel incarcare prin inductie electro-magnetica.

 • djcata

  si de ce ar fi nevoie de asa ceva ?

 • exxtasy

  Magic Charger de la Mobee Technology este primul încărcător prin inducţie dedicat mausurilor Apple Magic Mouse. Este o soluţie “magică” pentru reîncărcarea Magic Mouse-ului.
  Tehnologia este deja implementata in unele produse apple