Prima Pagina Noutati De la 1 iulie s-au modificat tarifele pentru utilizarea serviciilor de telefonie...

De la 1 iulie s-au modificat tarifele pentru utilizarea serviciilor de telefonie mobila in roaming

 

  Incepand de ieri au intrat in vigoare cateva prevederi ale UE care impun operatorilor de telefonie mobila din Europa sa stabileasca tarife maxime pentru efectuarea/primirea de apeluri, trimiterea de SMS-uri si utilizarea internetului in roaming. Incepand de ieri un MB de trafic de internet facut in roaming nu poate costa mai mult de 70 euro centi, un minut de apel initiat in roaming nu poate costa mai mult de 29 centi, un minut al unui apel primit in roaming nu poate costa mai mult de 8 centi, iar SMS-urile trimise in roaming nu pot costa mai mult de 9 centi.

  Desi UE a stabilit un plafon de preturi peste care nu se poate trece, operatorii de telefonie mobila ofera preturi ceva mai mici pentru acest gen de servicii utilizate in roaming. Fiecare operator are promotii speciale pentru cei care calatoresc mult si au nevoie de servicii de telefonie mobila in roaming, asa ca trebuie sa verificati website-ul operatorului vostru pentru a afla ce modificari a facut acesta. La final va spun ca modificarile de acum reprezinta doar inceputul deoarece pana in 2013 preturile actuale se vor reduce cu pana la 70% in anumite cazuri.

  • cristi

    încet încet Europa devine o unica tara, cel puțin la nivel administrativ

  • Da, asta e ideea principala.

  • andow’

    ahahaha…s-o vad si p’asta. in italia 1 sms costa 0,15E ….nu conteaza ca e in aceeasi retea sau nu. aaaa sau alta …in mom cand suni si cel pe care l-ai sunat ti-a raspuns iti ia direct 10/12/15/20 de centi in functie de plan tarifar si dupa care costul minutului … deci chiar vreau s-o vad si p’asta …

  • AurelM

    Bine ca in sfarsit i-au reglementat pe smecheri. La Vodafone 1MB in roming pana acum era 6,25 euro. Luna trecuta in trei zile in roming am bagat 100 de euro la smecheri in cont.