Prima Pagina Apple Lost Mode – noua functie a iCloud care te ajuta sa recuperezi...

Lost Mode – noua functie a iCloud care te ajuta sa recuperezi un iDevice pierdut

36

  Astazi v-am spus ca Apple a lansat o versiune beta a website-ului iCloud.com, iar in ea se regaseste o versiune imbunatatita a aplicatiei web Find My iPhone. Printre modificarile cele mai importante se regaseste noul Lost Mode care permite posesorilor de iDevice-uri sa blocheze un iDevice pierdut/furat si sa atentioneze gasitorul/hotul in legatura cu identitatea terminalului. Sistemul functioneaza aproape la fel cu cel disponibil in versiunea normala a iCloud, insa acum avem afisate informatii despre statusul bateriei iDevice-ului nostru, dar si despre ceea ce vede persoana care il foloseste.

  Accesand iDevice-ul vostru din harta disponibila in aplicatia web Find My iPhone veti avea afisat meniul din prima imagine a acestui articol si observati ca Apple a refacut intreaga interfata a sistemului. Avem disponibile tot 3 optiuni principale, insa Lost Mode ofera un meniu nou in baza caruia puteti bloca un iDevice. Dupa ce faceti click pe butonul Lost Mode vi se va cere sa introduceti un cod de siguranta in baza caruia va fi blocat iPhone-ul, apoi un numar de telefon la care puteti fi gasit si la final mesajul care va fi trimis catre iDevice-ul vostru. Dupa ce apasati butonul Done mesajul va fi trimis, terminalul va fi blocat si va afisa mesajul in LockScreen cu optiunea de a suna numarul de telefon introdus de voi.

  Dupa ce terminalul vostru primeste mesajul, in iCloud iconita iPhone-ului va afisa un lockscreen si mesajul care apare in el. Daca persoana care detine iDevice-ul deblocheaza terminalul ghicind codul de siguranta atunci in iCloud veti avea afisat un iPhone cu un Springboard, insa daca terminalul nu a fost blocat atunci in iCloud veti avea afisat un iPhone cu lockscreen-ul deschis. Aceasta schimbare facuta de Apple este importanta deoarece ea va spune daca iDevice-ul vostru a fost sau nu deblocat de catre persoana respectiva si daca ea a vazut sau nu mesajul.

  Daca persoana respectiva v-a contactat sau daca ati gasit iDevice-ul vostru, trebuie doar sa apasati din nou butonul Lost Mode si sa alegeti optiunea Stop Lost Mode, iar totul se va opri. Schimbarile facute de catre Apple usureaza munca utilizatorilor care au pierdut sau au fost deposedati de un iDevice, insa desigur ca totul functioneaza numai daca aveti GPS-ul si functia Find My iPhone active pe iDevice-ul vostru.