Google Nexus 7 nu este vanduta la pretul de productie de catre Google

  Acum cateva saptamani v-am spus ca Google vinde tabletele Nexus 7 la pretul la care le produce fara a face vreun profit de pe urma lor. Ei bine cei de la iSuppli pun putin lucrurile in perspectiva si sustin ca aceste tablete Nexus 7 sunt produse de Google la pretul de 151.75$ pentru modelul de 8 GB 159.25$ pentru modelul de 16 GB. Versiunea de 8 GB a Google Nexus 7 este comercializata la pretul de 199$, deci Google ramane cu aproape 48$, iar modelul de 16 GB este vandut cu 249$, deci Google obtine aproape 100$ in plus atunci cand vinde aceasta tableta.

That’s the impression that analysts at the research house IHS iSuppli got when they did just that: They took a Nexus 7 apart in order to see what components are inside, and to estimate what each of them costs. The early verdict, shared exclusively with AllThingsD, is that the low-end eight gigabyte model of the Nexus 7, which sells for $199, costs $151.75 to build. The higher-end 16GB model, which sells for $249, costs $159.25, the difference being the cost of the memory chips inside.

  Practic cei de la Google au preluat de la Apple ideea de a vinde spatiul de stocare cu zeci de dolari, desi el il cumpara cu un pret mai mic de 10$. Apple cere 100$ diferenta intre iPhone 4S 8/16 GB, iar cei de la Google cer doar 50$ diferenta intre doua tablete Nexus 7 cu spatii de stocare diferite. Unitatile de stocare sunt cumparate la preturi foarte mici, diferenta reala dintre 8 si 16 GB fiind de doar 8$, insa Google si Apple vand aceste unitati la suprapret, iar in cazul Google Nexus 7 16 GB cei din Mountain View obtin un profit foarte frumos.

  Desigur ca din acest profit se platesc costurile adiacente cu transportul, promovarea, etc, insa chiar si asa Google castiga bani frumos din tablea sa si nu o vinde la pretul de productie.