Google Nexus 7 a fost dezvoltata in doar 4 luni si nu produce profit pentru Google

10

[youtube]http://youtu.be/aJOP4jrJii8[/youtube]

  Google Nexus 7, tableta pe care Google a prezentat in cursul serii trecute, a fost dezvoltata in doar 4 luni de zile si nu produce vreun profit pentru compania din Mountain View. ASUS a fost ales drept partener pentru fabricarea tabletei deoarece asiaticii au fost singurii capabil sa dezvolte produsul intr-o perioada atat de scurta de timp, cel putin asta sustin cei de la Google. Intregul proces de dezvoltare a durat doar 4 luni de zile, iar la sfarsitul acestui termen tableta Google Nexus 7, asa cum o stim noi astazi, a fost pregatita pentru a fi pusa in vanzare.

“Our engineers told me it is like torture,” Shih said in an interview on Wednesday, shortly after the Google-Asus joint project was announced. “They ask a lot.” “I don’t think there would have been any other partner that could move that fast.,” Rubin told AllThingsD. “We went from zero to working product in four months.”

  In ceea ce priveste profitul, cei de la Google au preluat modelul lansat de Amazon prin Kindle Fire, tableta cu care Google Nexus 7 concureaza in mod direct. Practic Google vinde tableta la pretul cu care o produce, nu obtine nici un fel de profit din vanzarea directa, ba mai mult, este nevoita sa cheltuie bani pentru a promova produsul in intreaga lume. Desigur ca de indata ce Google va incheia colaborari cu diversi retaileri va incasa bani din vanzarea tabletei, insa pretul ar trebui sa creasca, deci consumatorii nu vor avea prea multe de castigat.

When it gets sold through the Play store, there’s no margin,” Rubin said. “It just basically gets (sold) through.” However, it appears that the Nexus 7 is headed for retail shelves, as well, though only the plans for the Google Play store were announced on Wednesday.

  Practic Google Nexus 7 ataca piata tabletelor cu ecran de 7 inch, ataca Kindle Fire si cred ca va fura o buna parte din cota de piata a iPad desi nu concureaza direct cu ea.