Android OS controleaza jumatate din piata smartphone-urilor din Europa

  Ieri v-am spus ca Android OS si iOS controleaza 90% din piata smartphone-urilor din SUA si ca Apple vinde de 2 ori mai multe smartphone-uri decat cel mai puternic producator de terminale Android, iar acum vin cu informatii noi, si la fel de neoficiale, care privesc vanzarile din Europa. Conform lui Dominic Sunnebo, analist al Kantar World Panel ComTech, in Europa terminalele cu sistem de operare Android ar controla peste jumatate din piata, insa desigur ca nu sunt oferite cifre clare cu privire la toata piata.

The latest data from Kantar Worldpanel ComTech shows that for the first time Google Android has taken at least half of smartphone sales across Great Britain, Germany, France, Italy, Spain, US and Australia.  New Apple iPhone sales on the Sprint network, however, meant Android fell 6.8 per cent in America. In Europe, the share now ranges from 49.6 per cent in Italy to 84.1 per cent in Spain. In the UK, BlackBerry sales continued their decline, falling 8.4 per cent in the last year. Android rose 8.5 per cent and Windows Phone rose 2 per cent.

  In Marea Britanie, Germania, Franta, Spania sau Italia terminalele Android controleaza mai mult de jumatate din piata, insa desigur ca nu se furnizeaza date despre procentele detinute de iOS. Apple era principalul producator de smartphone-uri in acele piete, acum si-a pierdut coroana si este normal sa fie asa avand in vedere ca producatorii de terminale Android abia au lansat o serie de smartphone-uri interesante. Chiar daca Android controleaza piata, Apple nu poate fi prea mult in urma si facand o impartire a vanzarilor pe producatori, exista oricand posibilitatea ca Apple sa vanda mai mult decat orice producator de terminale Android.

  Studiul de ieri facut de Nielsen era complet, prezenta date exacte, studiul celor de la Kantar este ambiguu fiindca nu prezinta date concrete cu privire la cotele de piata detinute de fiecare in parte.

Alex S.