Apple refuza publicarea in App Store a aplicatiilor care copiaza iconitele altor aplicatii

  App Store-ul este un fel de jungla controlata partial de catre Apple care decide ce intra si ce iese din magazinul sau, insa asta nu ii opreste pe multi sa traga tepe utilizatorilor sau sa publice aplicatii care copiaza fie functionalitatea fie aspectul altor titluri populare. Desi multa lume se plange in legatura cu abuzurile comise in App Store, Apple se misca greu, insa a luat in sfarsit act de aplicatiile care copiaza iconitele altor titluri populare. In acest caz este vorba despre aplicatia Clear, publicata anul trecut, pentru care exista destule copii in App Store, insa Apple ii obliga pe dezvoltatorii lor sa le diferentieze de aplicatia originala, cel putin prin iconita.

Traditionally, Apple has steered clear of protecting app trademarks which has resulted in a lot of copycat apps hitting the store. It appears this policy has changed and Apple is taking a much more proactive role; rejecting apps which attempt to mislead users by aping successful apps’ trademarks. In short, Apple is helping to protect real developers from being ripped off. This is a good thing.

  Dezvoltatorul care a copiat aplicatia Clear a anuntat pe blogul sau schimbarea politicii Apple si sper ca prin asta altii sa ii vada aplicatiile si sa il ignore complet. Este bine ca Apple incepe sa puna la colt dezvoltatorii care fura fara rusine munca altora si sper ca pe viitor sa verifice mult mai atent aplicatiile deoarece dezvoltatorii initiali au de suferit, iar impreuna cu ei sufera utilizatorii care platesc aiurea bani pe aplicatii false. Apple stie prea bine ce inseamna sa iti fie furata munca, deci probabil isi va imbunatati metodele de descoperire a unor asemenea dezvoltatori care, dupa parerea mea, ar trebui exclusi permanent din App Store.