Apple incurajeaza dezvoltatorii sa-si rezolve singuri problemele privind aplicatiile copiate

  Apple controleaza tot ceea ce intra sau iese din App Store-ul sau si pana recent se ocupa inclusiv de cererile prin care unii dezvoltatori doreau retragerea din App Store a unor aplicatii care le copiaza fie design-ul fie functionalitatea. Ieri v-am spus ca Apple a refuzat sa publice in App Store o aplicatie care copia iconita si numele alteia mult mai populare si acum va spun ca Apple vrea sa scape de aceasta povara. In aceasta idee compania a facut o pagina in care orice dezvoltator poate reclama o aplicatie care ii copiaza continutul, iar Apple il va pune in contact cu dezvoltatorul aplicatiei reclamate.

Apps on the App Store are made available by third party providers. Once you have identified the app and described the alleged infringement on the following pages, we will respond via email with a reference number and will put you in direct contact with the provider of the disputed app. Any further contact with the App Store Legal team should be made via email and should include the reference number in the subject line.

  Practic Apple nu mai vrea sa fie arbitru in aceste dispute si ii lasa pe dezvoltatori sa-si rezolve singuri problemele, insa in cazurile in care ei nu vor ajunge la un punct comun, compania va fi obligata sa intervina. Nu cred ca aceasta metoda va da rezultate prea bune avand in vedere ca dezvoltatorii care copiaza o fac in ideea de a scoate rapid bani, deci presupun ca Apple nu va scapa de povara arbitrajului.