In Japonia Apple pierde un proces impotriva Samsung

14

  In Japonia compania Apple avea deschs inca de acum cateva luni de zile un proces impotriva companiei Samsung, iar astazi instanta care a judecat cazul a dat o decizie nefavorabila celor de la Apple. Apple a acuzat Samsung ca incalca un brevet de inventie ce are legatura cu sincronizarea melodiilor si clipurilor video cu servere web, iar instanta a decis ca acuzatiile celor de la Apple sunt nefondate. Atat Samsung, cat si Apple permit utilizatorilor sa isi sincronizeze melodiile cu servere web, insa aceasta este probabil singura tara in care Apple a acuzat Samsung de incalcarea unui asemenea brevet.

Apple Inc. (AAPL) lost a patent lawsuit in Japan as a Tokyo judge ruled that Samsung Electronics Co. smartphones and tablet computers didn’t infringe on an Apple invention in the most recent decision of a global dispute. Samsung’s Galaxy smartphones and a tablet didn’t breach Apple’s patent related to synchronizing music and video data in devices to servers, Tokyo District Judge Tamotsu Shoji ruled today.

  Decizia de astazi vine la doar o saptamana dupa ce in Coreea de Sud 16 terminale Apple si Samsung au fost scoase din vanzare si in SUA coreenii au fost obligati sa plateasca 1.05 miliarde de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie. Disputele legale dintre cele doua companii nu par sa aiba vreo finalitate, chiar daca Tim Cook si Larry Page discuta despre o posibila licentiere, probabil reciproca, a unor tehnologii.