In Japonia Apple pierde un proces impotriva Samsung

  In Japonia compania Apple avea deschs inca de acum cateva luni de zile un proces impotriva companiei Samsung, iar astazi instanta care a judecat cazul a dat o decizie nefavorabila celor de la Apple. Apple a acuzat Samsung ca incalca un brevet de inventie ce are legatura cu sincronizarea melodiilor si clipurilor video cu servere web, iar instanta a decis ca acuzatiile celor de la Apple sunt nefondate. Atat Samsung, cat si Apple permit utilizatorilor sa isi sincronizeze melodiile cu servere web, insa aceasta este probabil singura tara in care Apple a acuzat Samsung de incalcarea unui asemenea brevet.

Apple Inc. (AAPL) lost a patent lawsuit in Japan as a Tokyo judge ruled that Samsung Electronics Co. smartphones and tablet computers didn’t infringe on an Apple invention in the most recent decision of a global dispute. Samsung’s Galaxy smartphones and a tablet didn’t breach Apple’s patent related to synchronizing music and video data in devices to servers, Tokyo District Judge Tamotsu Shoji ruled today.

  Decizia de astazi vine la doar o saptamana dupa ce in Coreea de Sud 16 terminale Apple si Samsung au fost scoase din vanzare si in SUA coreenii au fost obligati sa plateasca 1.05 miliarde de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie. Disputele legale dintre cele doua companii nu par sa aiba vreo finalitate, chiar daca Tim Cook si Larry Page discuta despre o posibila licentiere, probabil reciproca, a unor tehnologii.

14 COMENTARII

  1. zaone, ești “foarte imparțial”, de aceea Apple o duce PREA BINE și bravo lor… cum să brevetezi colțuri rotunjite, culoarea albă şi forma rectangulară ? să nu mai zicem de multe altele… sunt unele tehnologii adevărate cum au dezvoltat Nokia pe vremea aia… chiar au dezvoltat, nu doar au brevetat. Când văd de forme, culori și atâția bani chiar pentru nimic… iar ca să nu te dai de ceasul morții să știi că dețin un MacBook Pro late 2011 și un Samsung Galaxy Note, deci chiar sunt imparțial :D, apreciez orice device e bun la ce îl folosesc.

  2. Well, ma bucur sa vad o gandire atat de luminata, precum a ta desigur, si o viziune atat de larga asupra lucrurilor, iar ceea ce spui tu ma face sa cred ca esti un expert renumit in probleme de proprietate intelectuala, cu o cunoastere aprofundata asupra regulilor de brevetare a diverselor inventii. Oh wait… Daca pentru Apple s-a brevetat ceva, inseamna ca merita brevetat. In procesul de brevetare a unei inventii oricine are dreptul de a se opune, ori inainte, ori dupa. Samsung poate cere anularea brevetelor de inventie, sa o faca si daca poate demonstra ca are dreptate Apple ramane fara ele.
    Pana atunci las-o mai moale cu “impartialitatea” asta ca esti la fel de impartial precum spui tu ca sunt eu.
    Am vazut in ultima vreme multi “experti” care o tot invart aiurea ca Apple nu trebuia sa ia brevete pentru nu stiu ce si nu stiu cum. Romanii sunt experti in tot ce misca pe planeta asta, de aia o ducem atat de bine ca natie. Apple are brevete, le impune impotriva alora care le incalca CU BUNA STIINTA si asta e. Samsung a fost avertizata sa nu incalce brevetele, a ignorat avertismentele si a ajuns aici. Mereu va avea stigma unei companii care a copiat tehnologiile altora si de fiecare data cand spune ca inoveaza oamenii vor avea un zambet sec gandindu-se la procesul din SUA. Am vazut multi jurnalisti care au spus foarte sec, ca Samsung a prezentat Note-ul ca fiind plin de creativitate si asta la o saptamana dupa ce in SUA s-a dovedit ca s-au copiat niste tehnologii.

  3. știi cum e ? personal nu mă interesează ce lupte se duc între ei și cine pe cine copie, atât timp cât îmi aleg un produs dintr-o listă cu un specific anume și îmi satisface foarte bine nevoile profesionale

  4. cineva spunea “Mie mi se pare ca tu te simti mai bogat cand samsung pierde. Daca samsung pierde tu nu castigi nimic. Daca apple castiga, tu nu castigi nimic. Just sayin 😀 ”
    nu inteleg flamurile astea din ultima vreme,,si nici din toate posturile negative despre samsung

  5. Problema cu apple este ca au brevetat niste chestii elementare. Nu trebuie sa fii mare expert in domeniu sa intelegi ca este absurd sa brevetezi un colt sau forma unei iconite.. Sa fim seriosi si impartiali. Intr-adevar samsung a copiat design-ul si tendintele, dar totusi pana la urma sunt niste telefoane mai accesibile, nu au aceeasi calitate dar si pretul e redus, e mai pentru toata lumea. Mercedes creaza sper exemplu ipotetic vorbind motorul desiel si dacia sau renault nu il pot folosi. E absurd, intelegeti.. Nu ai parte de aceeasi calitate premium dar nu toti avem noroc in viata pt produse premium. Eu asa vad lucrurile.
    Iar procesul dintre apple si samsung, sa fim seriosi e deja vorba de puterile lumii si interese mai mari. Daca apple era firma irlandeza, slovaca , romana, mai castigau ei la nivel international procese din parti..

  6. sunt multe lucruri care nu trebuiau brevetate …. crezi ca daca cineva le-ar contesta s-ar anula ? in SUA ? nu cred , ar insemna sa recunoasca ca au gresit cand le-au acordat …. voi credeti ca la americani e asa lapte si miere si justitia cea mai corecta , dar nu e asa

  7. sincer mie unul mi-ar fi rusine sa acord un asemenea brevet ….. l-as lua la suturi pe ala care mi-ar cere sa brevetez asa ceva

  8. sistemul de brevete din sua este cam stricat . Daca cineva ar dori sa patenteze chiar si un element din tabelul periodic , la ei daca te duci cu banii ti-l breveteaza . Personal , Apple a meritat sa castige in sua doar din cauza software-ului , dar nu si al design-ului . Sa fim seriosi , touchwiz 3.0 si 4.0 ( de pe galaxy s1 respectiv galaxy s2 ) seamana oarecum cu ios , dar nu stiu daca pot zice ca si design-ul seamana . Auzi la ei , brevet pentru colturi rotunjite =)) . In Europa cu brevetele pentru colturi rotunjite si alte vrajeli din astea nu o sa reuseasca niciodata sa castige Apple . Appropo , aceea decizie a fost luata la o curte din California , si daca imi aduc bine aminte , sediul Apple e in California . Nu e ceva ciudat aici ?

  9. Din pacate pentru Apple, nu pot avea cate o Lucy Koh in fiecare tara. Cumva daunele pe care trebuie sa le plateasca Samsung in Sua ma fac sa ma gandesc la daunele platite de Microsoft in UE. Sistemul de patente actual este o idiotenie; protectia Ideilor exista si in alte domenii dar nu e la fel de habotnica. De ex, in matematica, pot demonstra aceeasi idee fllosind alta cale, nu inseamna ca am copiat pe cel care a demonstrat primul teorema. Prin urmare nu i-am incalcat proprietatea intelectuala, nici nu i-am furat ‘codul’. Daca eu o fac in mod original, ar trebui sa mi se recunoasca asta. De ajuns sa recunosti intaietatea, dar ca sa-i strangi de gat pe cei care pot face acelasi lucru in alt mod si poate msi bine, mie mi se pare idiotic.