iPad Mini a intrat in faza de productie, Apple pregateste lansarea oficiala

  iPad Mini este o tableta cu ecran de 7.85 inch pe care Apple ar urma sa o lanseze in cursul acestei luni, dupa ce o va prezenta intr-o noua conferinta, probabil impreuna cu alte cateva produse. De luni de zile se zvoneste ca tableta ar fi intrat in proces de productie, insa abia acum cei de la Wall Street Journal au reusit sa obtina o confirmare a acestui lucru. Tableta ar fi intrat in productie in Asia si nu in Brazilia, asa cum sugerau cateva zvonuri recente, ea ar avea intr-adevar un ecran de 7.85 inch, insa mai departe nu stie nimeni sigur ce alte noutati ar putea aduce ea.

TAIPEI—Apple Inc.’s Asian component suppliers have started mass production of a new tablet computer smaller than the current iPad, people with knowledge of the situation said, as the Silicon Valley company tries to stay competitive against rivals such as Google Inc. and Amazon.com Inc. that are offering smaller, less-expensive alternatives to the iPad. Two of the people said the smaller tablet will have a 7.85-inch liquid-crystal display with a lower resolution compared with the latest iPad model that came out in March.

   Zvonurile ultimelor luni ne dau de inteles ca tableta ar avea magini mai subtiri, ar fi la fel de subtire precum iPod Touch-ul, ar urma sa aiba un Lightning dock, ar urma sa vina cu un ecran al carui rezolutie ar fi de 1024 x 768 si ar urma sa aiba hardware-ul pe care il gasim in iPad 2 2012. Practic tableta nu se anunta a fi extraordinar de puternica si nici nu este prezentata, deocamdata, ca avand functii extraordinare, ea fiind doar o versiune mai mica a iPad, facuta special pentru cei care doresc un asemenea produs.

  Pe 10 octombrie ar trebui trimise invitatiile pentru evenimentul de prezentare a iPad Mini, el ar putea avea loc pe 17 octombrie, iar tableta ar putea ajunge pe piata pana la sfarsitul lunii.